Дітям у школі Нової Зеландії дозволили носити форму без гендерних відмінностей

— 21 березня 2017, 14:25

Школа Нової Зеландії скасувала гендерно відмінну форму для хлопчиків і дівчаток, запропонувавши дітям носити шорти, штани й кілт.

Школярам Нової Зеландії дозволили носити форму без гендерних відмінностей. Фото odt.co.nz

На такий крок адміністрація закладу пішла після того, як учениці активно протестували проти спідниць, йдеться на The Guardian.

У школі Данідін у Новій Зеландії навчається близько 200 дітей.

[L]Наприкінці 2015 року учениці школи почали протестувати проти спідниць. Тоді адміністрація школи дозволила їм одягати брюки.

З наступного навчального року дівчата почали одягати штани, але ті, що дозволяли правила школи, їм не сподобалися, оскільки їх шили переважно для хлопчиків.

"Перші зміни в підході до шкільної форми виглядали як покарання, – розповіла директорка школи Данідін Хейді Хайворд.

Ми сказали, що їм не треба одягати спідниці, але тоді треба буде носити хлоп'ячу форму, яка і виглядає по-чоловічому, що спровокувало купу жартів про те, хлопчик йде по школі чи дівчинка", – каже вона.

Нову форму для школи створили без гендерних відмінностей – і хлопчики, і дівчатка можуть носити шорти, кілт, звичайні штани або кюлоти.

Нову форму для школи створили без гендерних відмінностей. Фото odt.co.nz

Директорка Хайворд також розповіла, що у школі Данідін досі функціонують різні туалети для хлопчиків та дівчаток, але їх планують об'єднати. Це питання фінансування, яке скоро може бути вирішене.

Реклама:

Головне сьогодні