Жінки Камбоджі, які продавали грудне молоко в США, проти зупинки експорту

— 21 березня 2017, 16:26

20 березня Камбоджа тимчасово зупинила співпрацю з американською компанією, що експортувала грудне молоко, оскільки проведене дослідження показало, що більшість дуже бідних камбоджійок заробляли із продажу свого молока на життя.

Камбоджа тимчасово зупинила співпрацю з американською компанією, що експортувала грудне молоко у США. Фото Petunyia/Depositphotos

Компанія Ambrosia Labs однією з перших почала постачати у США жіноче грудне молоко для матерів, які хочуть урізноманітнити дієту своїх немовлят або не мають власного, йдеться на AFP.

Грудне молоко збирали у жінок і заморожували у Камбоджі, опісля його постачали у США, де пастеризували та продавали по $20 за 147-мілілітрову упаковку.

[L]Призупинка постачання пов'язана з походженням продукту – оскільки його джерелом є людський організм, у митній службі Камбоджі попросили компанію Ambrosia Labs звернутися до міністерства охорони здоров'я та отримати відповідні дозволи.

Один із офісів компанії уже припинив роботу. Жінки, які приносили туди своє грудне молоко, розповіли, що їм пояснювали, який це бізнес, однак не попередили, чому усе згорнулося.

30-річна мати Чеа Сем зізналася, що продавала грудне молоко протягом трьох місяців від моменту народження її сина.

"Я зціджувала молоко 6 днів на тиждень і могла заробити $7,5-$10 щодня. Я бідую, тому це допомагало мені вижити. Ми всі плакали, коли в офісі нам повідомили про згортання справи. Ми хочемо займатися цим бізнесом", – розповіла жінка, запевняючи, що знає мінімум 20 мам, які обома руками "за" такий заробіток.

Камбоджа залишається однією з найбідніших країн Азії, із середнім річним доходом на одну людину $1160.

У компанї Ambrosia Labs та Міністерстві охорони здоров'я Камбоджі від коментарів утримуються.

Реклама:

Головне сьогодні