Папа Римський до молоді: Будьте героями власної історії

— 22 березня 2017, 14:19

Папа Римський Франциск звернувся до молоді, закликавши не дозволяти соцмедіа та реаліті-шоу збивати себе з вірного шляху.

Фото з офіційного сайту Святого престолу

Зі слів понтифіка, все це – фальшива реальність, натомість людина має сама бути героєм власної історії.

Звернення Папи цитує The Independent.

"Багато хто каже, що молодь незібрана та поверхнева. Вони дуже помиляються! Одначе ми мусимо визнати, що слід міркувати над своїм життям та скеровувати його в майбутнє", - зазначив Франциск.

"У соцмедіа ми бачимо обличчя молодих людей на фотографіях, які оповідають про більш-менш реальні події, але ми не знаємо, скільки з цього насправді є "історією", досвідом, який можна передати, який має мету і значення", - додав він.[L]

На думку понтифіка, для хлопців та дівчат існує реальна небезпека піддатися фальшивій реальності, яку вони споглядають на екранах.

"Телебачення заповнене реаліті-шоу, які є не реальними історіями, а лише моментами, що відбуваються перед телекамерою, персонажів, що живуть день за днем, не маючи більшого плану", - сказав Папа.

"Не дозволяйте цьому фальшивому образу реальності збивати себе з і шляху! Будьте героями вашої власної історії, самі вирішуйте своє майбутнє", - наголосив він

Як пише Catholic Herald, також Франциск закликав юнаків та дівчат не сприймати церкву "як флешмоб, коли люди домовляються зібратися разом, щось роблять, а тоді розходяться різними дорогами".

Нагадаємо, нещодавно Франциск визнав Великий вибух, але зауважив, що тут могло не обійтися без творчого втручання Бога.

Реклама:

Головне сьогодні