Жінку, яка замкнула дітей удома на 11 днів, можуть довічно позбавити волі

— 30 березня 2017, 13:02

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування стосовно 22-річної Владислава Трохимчук, яка на 11 днів залишила без нагляду 2-річну дівчинку та 1-річного хлопчика, який помер від голоду.

Завершилося досудове розслідування стосовно 22-річної Владислава Трохимчук, яка на 11 днів залишила без нагляду 2-річну дівчинку та 1-річного хлопчика, який помер від голоду. Фото vk.com

Як встановило слідство, жінка 11 днів не навідувалася до дітей, яких залишила у зачиненій квартирі, йдеться на сайті відомства.

"Вона повністю усвідомлювала наслідки своїх дій та мала можливість попередити настання тяжких наслідків. Разом з тим умисно та цілеспрямовано цього не зробила, що й призвело до смерті однієї дитини", – повідомляє прокуратура.

За результатами розслідування дії зловмисниці кваліфіковано як умисне вбивство малолітньої дитини (п.2 ч. 2 ст. 115 КК України).

[L]Наразі матеріали кримінального провадження відкрито для ознайомлення підозрюваній та її захисникам.

Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, на початку грудня минулого року 21-річна уродженка Миколаївської області на 9 днів (за давнішими даними) залишила у квартирі без нагляду однорічного сина та 2-річну доньку.

Повернувшись додому, жінка виявила хлопчика мертвим, а дівчинку – у непритомному стані.

Про те, що діти зачинені у квартирі знала їхня бабуся (мама Владислави Трохимчук). Вона навіть приносила їм їжу, але не змогла зайти в квартиру і повернулася додому.

Пізніше стало відомо, що стан дівчинки покращився, вона одужала, а горе-матір тривалий час брехала про рак доньки, щоб отримати гроші у родичів.

Спершу дії її матері кваліфікували за ч. 3 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці, що спричинили загибель людини), за що можна отримати до 8 років позбавлення волі.

Реклама:

Головне сьогодні