У Чечні законодавчо дозволили школяркам носити хіджаб

— 31 березня 2017, 11:24

Парламент Чечні проголосував за поправки до закону "Про освіту в Чеченській Республіці", який передбачає право учнів носити одяг, який співвідноситься з їхніми релігійними переконаннями.

У Чечні законодавчо дозволили школяркам носити хіджаб. Фото michaeljung/Depositphotos

"Стаття 23.1 в закону "Про освіту в Чеченській Республіці" який суперечить статті 38 Федерального закону "Про освіту в Російській Федерації". Пропонується включити в нову статтю відповідну духу часу юридичну норму і враховувати право навчаються на носіння одягу або символіки відповідно до народних традицій і релігійних вірувань, якщо це не суперечить федеральному законодавству, не шкодить їх здоров'ю і не порушує права і свободи інших осіб", – йдеться у повідомленні.

[L]Разом із тим було узгоджено, що учні російських шкіл Чечні не повинні носити хіджаби.

Раніше повідомлялося, що суд Європейського союзу виніс рішення про те, що роботодавці зможуть забороняти співробітницям-мусульманкам носити хіджаб на роботі.

Крім того, у німецькій Баварії можуть заборонити жінкам носити хіджаб та нікаб у держустановах, школах, університетах, на виборчих дільницях, за кермом –скрізь, де зовнішній вигляд людини може бути способом її ідентифікації.

У Бельгії аналогічну заборону запровадили того ж року. Скандали із відмовою в громадянстві мусульманкам у Швейцарії набули розголосу уже у 2016-му році.

На хвилі офіційних обмежень мусульманського одягу в Європі у 2011-му, неприємні інциденти траплялися й у США, наприклад, коли у жінок у закритому одязі не пустили до парку атракціонів у Нью-Йорку.

Реклама:

Головне сьогодні