"Моя поліція": українці тестують додаток, що пришвидшує виклик патрульних

Для поліпшення взаємодії поліції та містян у Дніпрі запустили безкоштовний мобільний додаток "Моя поліція".

Для поліпшення взаємодії поліції та містян у Дніпрі запустили безкоштовний мобільний додаток "Моя поліція". Фото play.google.com

За допомогою програми користувачі можуть оперативно, натиснувши у кишені кнопку на смартфоні, викликати поліцію, а ще – повідомляти про злочин, дізнаватися про ситуацію в місті й оцінювати в режимі онлайн будь-якого патрульного, йдеться на Укрінформ.

Додаток для взаємодії з патрульною поліцією можна завантажити для iOS або Android. Зараз він працює у Дніпрі, але скоро географію його застосування розширять. Наступний запуск планують у Києві.

Мобільний додаток "Моя поліція" створено командою ІТ-фахівців Noosphere Engineering School разом з колишніми бійцями аеророзвідки полку "Дніпро-1".

Додаток для взаємодії з патрульною поліцією можна завантажити для iOS або Android. Фото play.google.com

Автор ідеї проекту Дмитро Подворчанський розповів, що задум виник рік тому, коли він служив у полку "Дніпро-1".

Більшість його бойових побратимів після "дембелю" пішли у патрульну поліцію, і він почав думати, яким чином можна покращити їхню роботу.

[L]"Ми презентували проект главі МВС Арсену Авакову і тодішньому Начальнику поліції Хатії Деканоїдзе (нині цю посаду обіймає Сергій Князєв). Судячи з усього, він їх дуже зацікавив. Відтак було вирішено спочатку протестувати додаток локально, у Дніпрі, де в кінці серпня минулого року "Моя поліція" офіційно стартувала", – розповідає Подворчанський.

Користувачі додатка можуть викликати поліцію, затиснувши на кілька секунд червону кнопку з позначенням "SOS" на екрані свого смартфона. Завдяки системі геолокації, інформація про місце розташування людини потрапляє у поліцію.

Чергова частина патрульної поліції через інтернет отримує сигнал з координатами телефона і на місце злочину вирушає найближча патрульна машина. Якщо інтернету немає – сигнал буде переданий через sms-повідомлення.

У патрульній поліції Дніпра повідомляють, що з 1 січня 2017 року кнопка "SOS" спрацьовувала 62 рази. В усіх випадках поліцейські змогли вчасно прибути на виклик.

"Наразі додатком користується уже більше ніж 10 тисяч користувачів смартфонів, і ця кількість щодня збільшується. Люди активно коментують і оцінюють роботу поліцейських, користуються інструкціями із взаємодії з патрульними в різних ситуаціях", – уточнює Дмитро.

Крім того, в додаток убудовані такі функції:

1

"Вподобай поліцейського"

Користувачі можуть оцінити роботу поліцейського за 5-ти бальною шкалою, а також залишити анонімний відгук.

Для цього достатньо ввести номер жетона поліцейського у спеціальному полі та залишити там свою оцінку. Ці дані будуть надходити поліцейську службу, яка виявлятиме факти корупції та перевищення повноважень в поліції.

2

Інструкція зі взаємодії з патрульними в різних ситуаціях

Як правильно поводитися у тій чи іншій ситуації, а також як мають поводитися представники поліції.

3

"Push-сповіщення"

Вони дають можливість отримувати оперативну ситуацію від поліції в тій чи іншій частині міста (громадяни зможуть коригувати свої маршрути і план, а також піклуватися про особисту та колективну безпеку).

4

Інтерактивна карта відділень поліції

Користувачі мають змогу відшукати найближче відділення, куди можна звернутися по допомогу.

Фото №3 та №4 - Depositphotos.

Реклама:

Головне сьогодні