Вчені знайшли у родоводі динозаврів величезного крокодила

— 13 квітня 2017, 16:27

Вчені виявили у еволюції динозаврів бракуючу ланку – 10-футового крокодила.

За їхніми оцінками ця істота – Teleocrater rhadinus – жила в тріасовий період понад 245 мільйонів років тому.

"Це лінія, яка відокремилася від еволюційної лінії, яка пішла у напрямку до динозаврів, тому безпосередньо вони не спадкові, але вони близькі родичі", – цитує журнал Newsweek цитує співавтора дослідження Річарда Батлера з університету Бірмінгема, Великобританія

Вчені виявили у еволюції динозаврів бракуючу ланку – 10-футового крокодила

Динозаври і крокодили мають спільного предка – більшу групу рептилій під назвою архозаври.

Ця група ділиться на дві гілки. Одна з яких птахоподібні, яка привела до динозаврів, інша гілка – крокодилова, з якої також походять алігатори.

Це дослідження вже було опубліковано у журналі Nature і вчені зараз повинні переосмислити ранню еволюцію динозаврів.

[L]Т. rhadinus мав ряд особливостей, характерних для динозаврів: дуже довгу шию, що характерно для самих ранніх динозаврів, та дуже великий суглоб для плечової кістки для прикріплення потужних м'язів.

Наступним кроком вчених буде вивчення повного опису анатомії Т. rhadinus. Це допоможе їм краще розташуйте його в еволюційному дереві, і, в свою чергу, дозволить краще зрозуміти його еволюційні наслідки.

"Це найстаріший член цієї лінії, що веде до динозаврів, так що це говорить нам трохи більше про той час коли, що родовід з'являється і починає змінюватися, щоб зрештою стати динозаврами", – говорить пояснює Батлер.

Реклама:

Головне сьогодні