#LetMyPeopleGo: Українці підтримали кримського політв’язня Зейтуллаєва

— 20 квітня 2017, 15:43

Українські митці, журналісти та правозахисники розпочали акцію підтримки кримського політв’язня Руслана Зейтуллаєва #LetMyPeopleGo.

Фото facebook.com/EvromaidanSOS

Фігурант сфабрикованої справи в окупованому Криму Руслан Зейтуллаєв другий тиждень голодує.

Він вимагає припинити політичні репресії проти кримських татар, передати усіх незаконно ув’язнених на материкову Україну та допустити до нього українського консула.

Під час останнього судового засідання Зейтуллаєву стало зле, йому довелося викликати швидку.

[L]Українські митці, журналісти та правозахисники зробили спеціальні фото для акції, із яких виклали досі для багатьох невідоме ім’я політв'язня.

"Ми не можемо просто зараз зупинити цей конвеєр репресій. Але ми точно можемо зробити боротьбу людей, які чинять йому спротив, видимою. А це вже не так і мало" – переконана координатор Євромайдану SOS Олександра Матвійчук.

У списку LetMyPeopleGo, який веде Євромайдан SOS, зараз щонайменше 44 громадян України, які були ув’язнені за політичними мотивами в окупованому Криму та Росії.

За сфабрикованою справою "кримських мусульман", по якій проходить і Руслан Зейтуллаєв, за ґратами перебуває щонайменше 19 людей.

Раніше "УП.Життя" пубілкувало вцілілі після обшуку ФСБ знімки кримського журналіста Миколи Семени, що увійшли до виставки "Абсолютно вилучено".

Кримському журналістові Миколі Семені висунули обвинувачення у публічних закликах до порушення територіальної цілісності Російської Федерації. За відповідною статтею Кримінального Кодексу РФ Миколі загрожує до 5 років позбавлення волі.

Реклама:

Головне сьогодні