Цікавий винахід – точилка Razorpit для будь-яких лез для гоління ®

— 26 квітня 2017, 09:30

Існує багато точильних пристроїв для різних інструментів, але донедавна в Україні не було такого, що допомагає зробити леза картриджів для гоління знову гострими.

Винахід було зроблено в Данії.

Morten Kjeldsen, датський інженер, замислився над тим, що майже усі чоловіки що використовують бритвені картриджі, вимушені купувати їх знову і знову. Використовуючи власну методологію, він дослідив, чому леза стають менш гострими і що приводить до неякісного бриття.

Він запросив до експерименту трьох своїх друзів, яким видав три однакові бритвені картриджі та попросив бритися ними на протязі 21 дня.

В кінці цього терміну, коли гоління стало некомфортним та приводило до подразнень, Morten дослідив використані леза та прийшов до несподіваного висновку - леза бритви не затупилися!

Комфортному голінню заважало мильне нашарування на лезах з часточками волосся та шкіри, які добре було видно під мікроскопом. Видаляючи увесь цей бруд стало можливим робити леза знову гострими!

Наступним етапом створення винаходу стало велике дослідження матеріалів, що допомагали очистити леза від бруду. Першими зразками стали шматки джинсової тканини та шкіри, про які було теоретично відомо, що вони можуть очистити леза від бруду при проведені по ним бритвою. Але при наступних випробуваннях виявилось, що обидва матеріали погано переносять потрапляння води, джинсова тканина залишає ворсинки на лезах, і обидва зразки починають неприємно пахнути через короткий час.

Звернувшись до сучасних матеріалів та використовуючи увесь свій досвід, Morten Kjeldsen нарешті отримав ефективний пристрій, що дозволяв заточити леза будь якого картриджу і бритися ним одним більше ніж 150 раз.

Поверхня винаходу була м’якою, вироблена з міцного, гіпоалергенного та вологонепроникного силікону з вкрапленнями алмазо - подібних мікроскопічних абразивних часточок. Проводячи лезами по поверхні усього 5-7 раз, користувач знову отримував гостру бритву для комфортного гоління!

Morten назвав свій винахід Razorpit, та оформив на точилку відповідний патент в Данії в 2008 році. З тих пір у всьому світі було продано більше ніж 600 000 виробів Razorpit, що допомогло зекономити багато коштів своїм користувачам.

Точилка Razorpit доступна в Україні на сайті www.razorpit.com.ua та на сайтах партнерів.

PROMOTED

Реклама:

Головне сьогодні