Релігійна організація Полтави тримала в неволі 40 людей – прокуратура

— 27 квітня 2017, 11:25

У Полтаві виявили громадську організацію, яка примусово утримувала 40 людей під виглядом лікування від алкоголізму та наркоманії.

Про це повідомляє прокуратура Полтавської області.

Правоохоронці обшукали будинок громадської організації і виявили, що в будинку утримували понад 40 людей.

Фото: pol.gp.gov.ua

Половина з них сказала, що живе тут не за власним бажанням.

Здебільшого, в будинку мешкали чоловіки, двоє з них мають інвалідність. Були там і декілька жінок.

За даними прокуратури, усі вони повнолітні та дієздатні.

За проходження реабілітації родичі алко- та наркозалежних платили керівникам організації по 3 тис. грн. щомісяця.

Фото: pol.gp.gov.ua

Правоохоронці також встановили, що документи та мобільні телефони заховані у сейфі. Тому люди не могли вийти за межі території громадської організації.

"Замовлення на незаконне позбавлення волі здійснювали родичі потерпілих, – розповів виданню "Полтавщина" начальник поліції області Олег Бех. – Після отримання коштів працівники цього релігійного закладу прибували до місця знаходження потерпілого. Представлялись поліцейськими. І під приводом уточнення запитань привозили людей у заклад і примусово там утримували".

За словами Беха, якщо потерпілі опирались, їх привозили до приміщення організації силою.

Фото: pol.gp.gov.ua

Людей тримали без їхньої згоди в неналежних умовах. За свідченнями потерпілих, їх били, над ними знущались. Вони отримували незадовільне харчування.

Їм категорично забороняли покидати територію закладу. Доступ до зовнішнього світу – заборонений. Мобільні телефони – теж. За порушення розпорядку потерпілих карали, додає начальник поліції.

За даними видання "Полтавщина", мова йде про організацію "Нова доля країни". Організація діє по Україні і має філіал в Полтаві. З нею пов'язаний пастор церкви "Нове покоління" Олег Пуримов

Фото: poltava.to.

Діяльність організації перевірятимуть під час подальшого досудового розслідування. Організаторам закладу загрожує позбавлення волі терміном до п'яти років.

Реклама:

Головне сьогодні