У Нідерландах чоловіки взялися за руки на знак протесту проти побиття гей-пари

— 6 квітня 2017, 11:14

У соцмережах шириться флешмоб #allemannenhandinhand, спрямований на підтримку гей-пар.

Акцію започаткували двоє політиків із Нідерландів – світлина, де вони тримаються за руки та йдуть у Гаазі на переговори з формування нового кабінету міністрів, облетіла увесь світ.

Акцію започаткували двоє політиків із Нідерландів. Фото news.com.au

Александер Печтолд, голова ліберально-демократичної партії D66 та один із членів партії – Воутер Кулмеес показово запротестували проти побиття гей-пари у місті Арнем минулими вихідними, йдеться на The Telegraph.

Тоді пара Джаспера й Ронні йшла тримаючись за руки, аж поки їх не наздогнала група молодиків.

[L]"Зазвичай ми не робимо цього, не тримаємося за руки на публіці, просто тому що не хочемо провокувати людей. Але ми разом провели чудовий вечір і, коли взялися за руки, думали, що самі, – розповів Джаспер.

Потім раптово ми помітили, що нас наздогнали шестрео марокканських юнаків. Перш ніж зрозумів, що відбувається, я вже лежав на землі й відбивався від трьох чоловіків наді мною".

Побиття викликало неабияке збурення у Нідерландах, тож ініціативу триматися чоловікам за руки підхопили журналісти, громадські активісти, які показово демонструють протест гомофобству та насиллю.

Світлини учасників флешмобу-підтримку користувачі соцмереж викладають із хештегом #allemannenhandinhand (#всічоловікизаруки).

Реклама:

Головне сьогодні