Книголюби добріші, ніж шанувальники телебачення – науковці

— 12 травня 2017, 14:28

Люди, які залюбки проводять вільний час із книгою, мають вищий рівень емпатії, дружелюбніші та легше знаходять порозуміння з іншими, ніж ті, хто дивиться телевізор.

Люди, які залюбки проводять вільний час із книгою, мають вищий рівень емпатії, дружелюбніші та легше знаходять порозуміння з іншими. Фото ArturVerkhovetskiy/Depositphotos

Так стверджує науковиця Університету Кінгстона Роза Тернер, яка опитала 123 добровольців щодо їхніх смаків у проведенні вільного часу, йдеться на The Independent.

Після того, як учасники дослідження розповіли про свої способи відпочинку, фахівчиня протестувала їх на навички міжособистісного спілкування.

[L]Люди, які віддають перевагу художній літературі, мали позитивні показники ефективної соціальної поведінки. Серед них шанувальники любовних романів були визнані науковицею найбільш емпатичними.

Любителі комедійного жанру в літературі, за результатами дослідження, показали найкращу здатність налагоджувати контакти з людьми.

Разом із тим, учасники наукового спостереження, які дивляться ТБ у вільний час, виявилися менш емпатичними і дружелюбними.

Попереднє дослідження, проведене у 2013 році, показало, що діти, які більше читають книжки, ніж переглядають мультики, легше навчаються думати із перспективи іншої людини, зважати на потреби решти людей.

"Діти, що читають книжки, легше налагоджують соціальні стосунки. Вони чуттєвіші, здатні працювати в команді з однолітками, а також менш агресивні у досягненні своїх цілей", – пояснює професорка Університету Огайо Емі Натансон.

Реклама:

Головне сьогодні