Порно, насилля, тероризм: Розкрито внутрішні правила Facebook

— 22 травня 2017, 12:15

У компанії Facebook стався витік інформації, після якого було оприлюднено внутрішні правила політики соцмережі, які можуть викликати суперечки щодо етичності.

У компанії Facebook стався витік інформації, після якого було оприлюднено внутрішні правила політики соцмережі. Фото dolphfynlow/Depositphotos

Приховані правила Facebook регулюють, що можуть постити понад 2 мільярди користувачів, та як модератори мають реагувати на насилля, хейтерство, тероризм, порнографію та расизм, проаналізувало видання The Guardian.

У збірниках правил йшлося навіть про те, як чинити із договірними матчами та канібалізмом.

[L]Виявилося, що модератори мають лише 10 секунд, щоби прийняти рішення щодо неприпустимого контенту у соцмережі.

Один зі звітів, який аналізували журналісти, свідчив, що Facebook отримає більше 6,5 мільйонів відгуків на тиждень щодо фейкових профілів користувачів – FNRP ("fake, not real person").

У збірниках правил для модераторів йдеться, що повідомлення на зразок: "Хтось застрелив Трампа", мають видалятися, оскільки як президент США він у захищеній категорії.

Разом із тим, можна написати "від’***ся і здохни", тому що ці слова не розглядаються як реальна загроза.

Відео із насильницькою смертю видалятися має не завжди, оскільки може допомогти в інформуванні щодо психічних захворювань людей.

Деякі фото фізичного насильства несексуального характеру або булінгу дітей також не банять, якщо у них немає садистського елементу чи натяку на задоволення.

Світлини знущань над тваринами потрапляють до категорії "тривожні", однак також не завжди потрапляють під видалення.

Мистецькі роботи, на яких зображений секс та оголене тіло дозволені тільки якщо вони не повторюють статевий акт.

Не видаляються також відео абортів, якщо у них не видно оголених тіл.

Facebook дозволятиме людям стрімити, публічно ображаючи когось, тому що "не хоче цензурувати чи карати людей у біді".

Кожен користувач, який має у соцмережі більше 100 000 підписників, вважається публічною особою. Соцмережа не гарантує такій людині стільки ж засобів безпеки, скільки звичайним приватним акаунтам.

За документами, які потрапили у вільний доступ, зрозуміло, що дописи на зразок "маю надію, хтось вас повбиває" можна вважати узагальненими й такими, що нікому не зашкодять.

У компанії пояснюють, що брутальні висловлювання та обсценна лексика є просто висловленням емоцій та не викликають довіри, а отже не має сприйматися як потенційно небезпечна.

"Люди часто висловлюють зневагу чи незгоду загрозливими словами або закликами до насильства несерйозно та у жартівливий спосіб", – йдеться в оприлюднених зведеннях.

У Facebook пояснюють, що відео насильницької смерті може викликати тривогу й має бути прихованим від неповнолітніх, одна не видалятися автоматично, оскільки можуть бути корисними для інформування про ментальні захворювання, військові злочини, психічні проблеми.

Фотографії каліцтв тварин, в тому числі із тортурами, можуть бути позначені як тривожні, а не видалені. Модератори можуть також залишити світлини, де людина вбиває або б'є тварину.

Так менеджери Facebook намагаються знову ж підвищити обізнаність щодо насильства та засудити його.

Реклама:

Головне сьогодні