Українці навчаються в школах Америки, а потім вступають до Гарварду, Прінстону, Єлю

В Україні стартував американський освітній проект під промовистою назвою Amerigo Education. Головна мета проекту – дати можливість талановитим дітям отримати освіту в престижних школах Америки та підготуватися до вступу до ТОП-університетів США, в тому числі до Гарварду, Прінстону, Єлю.

Ми вирішили поспілкуватися з представником Amerigo Education Ольгою Фью (Olga Few), що наразі допомагає учням з України потрапити на навчання до США.

Що пропонують американські школи, чого немає в Україні?

Можливості американських середніх шкіл в цілому безмежні: вивчаються предмети від прикладного мистецтва до новітніх STEM-програм з медицини та технологій. Діти навчаються в сучасних лабораторіях і класах, обирають з багатого різноманіття спортивних та культурних дисциплін, і все це поєднується з перебуванням в міжнародному середовищі. Безумовно, і сам підхід до навчання інший.

Якщо в Україні учні намагаються запам’ятати матеріал, а потім переказати те саме на уроці, то в Америці їх привчають саме до аналітичних розв’язань. Буває навіть так, що дитина знаходить невірну відповідь, але детально розписує, як саме думала під час розв’язання. Таку відповідь все одно зараховують, адже головне – спроба дійти до істини, використати креативне мислення.

По-друге, учбова програма побудована інакше. Діти самі обирають, які заняття відвідувати. У старших класах учні вже визначаються, в якому напрямку продовжуватимуть навчання в університеті. І, в залежності від цього, обирають для себе пріоритетні предмети. Наприклад, для того, хто мріє стати лікарем, важливіше приділити в шкільні роки увагу біології та хімії, аніж літературі чи кресленню. Тобто вже у 8-9 класі підліток розуміє, яка відповідальність за майбутнє лягає на його плечі, і зважено обирає спеціалізацію.

А чи це не занадто рано?

Навпаки, практика доводить, що так діти в цілому більш мотивовані відвідувати школу, оскільки увага приділяється предметам, які їм легко даються та в яких вони зацікавлені. Потім їм легше вступити в гарний університет.

Випускники шкіл Amerigo Education вступають до всесвітньо відомих університетів: Гарварду, Стенфорду, Корнуельського університету... Яка роль шкільної освіти в цьому?

Для успіху студента важливо забезпечити навколо нього середовище, котре підтримує академічні, емоційні та соціальні потреби. Це і є найголовніше завдання шкіл Amerigo! Ми поєднуємо сувору академічну та насичену культурну програми з постійною підтримкою кураторів. Так студенти отримують сильну освітню базу та досвід вирішення задач, котрий закладає фундамент на все життя.

А досягається це так. З ранку – уроки в школі разом з місцевими учнями. Українці навчаються за американською програмою, не адаптованою, не пом’якшеною, і повинні виконувати завдання напрочуд гарно: так само, як і самі американці. А після обіду школярі відвідують творчі студії, займаються спортом, додатково вивчають англійську мову. Що не менш важливо – будують відносини з однокласниками. Сама програма Amerigo Education допомагає їм адаптуватися та корисно проводити вільний час.

І скільки коштує таке навчання?

Окрім навчання, ми також пропонуємо учням з-за кордону проживання та харчування. Все це разом вартує $65 тис. на рік. Сюди ж входить вартість підручників, шкільної форми, екскурсій та всіх додаткових занять. Майже всі українці мають можливість отримати від нас стипендію на навчання у розмірі від 30% до 50% повної вартості, іншу частину покривають батьки.

Подати заявку на стипендію може хто завгодно?

Учень має володіти англійською на високому рівні та бути соціально активним. Адже ми працюємо з майбутніми лідерами! Дивимося на шкільні оцінки кандидата за останні 2 роки. Але ми приймаємо учнів лише через місцеві освітні агенції. В Україні, наприклад, це Karandash. Amerigo Education не допомагає з отриманням візи або організацією перельоту, це задачі для агенції. Тож ми обираємо ту, котрій довіряємо, і впевнені, що всі документи оформлюються за вимогами українського законодавства. Все офіційно.

Реклама:

Головне сьогодні