В інклюзивних класах запровадять програми проти булінгу – Гриневич

— 30 травня 2017, 10:36

Включення вразливих категорій дітей у звичайний освітній процес має супроводжуватися створенням антибулінгових програм.

Включення вразливих категорій дітей у звичайний освітній процес має супроводжуватися створенням антибулінгових програм. Фото RadaRani/Depositphotos

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич під час презентації проекту голови Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Джованна Барберіс, повідомляє МОН.

ЮНІСЕФ спільно з українським Урядом займаються втіленням Програми діяльності на 2018-2020 роки для скорочення нерівності та втілення прав усіх дітей в Україні.

[L]"Насамперед йдеться про підтримку дітей із особливими потребами, дітей, які ростуть без батьків, дітей та молоді, що стали вимушеними переселенцями, дітей з бідних сімей та сільської місцевості. Рівний доступ до якісної освіти для кожної української дитини – наш пріоритет, і ми раді, що саме ви є нашими партнерами на цьому шляху", – зазначила Гриневич.

Міністр розповіла, що МОН парцює над створенням антибулінгових програм.

"Часто школярі не готові до включення не схожих на них дітей, саме тому створення превентивних програм є дуже важливим", – додала Гриневич.

За її словами, МОН підтримує проект Програми діяльності між ЮНІСЕФ та Урядом України на 2018-2020 роки та готове співпрацювати у розробці покрокового плану її впровадження.

Реклама:

Головне сьогодні