Український стартап Grammarly залучив $110 млн, щоб покращувати граматику

— 9 травня 2017, 11:00

Сервіс перевірки граматики заснований на технологіях штучного інтелекту Grammarly став поки єдиним українським стартапом, якому вдалося з першої спроби залучити $110 млн інвестицій.

На фото керівники компанії: Олексій Шевченко, Бред Гувер та Максим Литвин/wsj.com

Своє бажання вкласти у розвиток Grammarly та збільшення штату її працівників виявила компанія General Catalyst за участю Breyer Capital, IVP, SignalFire and Spark Capital, повідомляє The Wall Street Journal.

У 2009 році стартап заснувал троє українців Олексій Шевченко, Максим Литвин і Дмитро Лідер.

[L]Зараз у команду Grammarly входить 110 людей. Відтоді як сервіс став безкоштовним 2 роки тому, кількість щоденних активних користувачів становить 6,9 мільйона.

Додаток має понад 18 тисяч відгуків та більше 10 мільйонів завантажень з Chrome Web Store.

Сервіс доступний як розширення для браузерів Chrome,Firefox та Safari, його можна завантажити як додаток на робочий стіл Windows і Mac. Крім того, Grammarly може бути корисним користувачам Microsoft Office.

Додаток допомагає виправляти граматичні й стилістичні помилки на письмі. Розробка може бути цікавою як тим, хто постійно веде ділове листування, так і тим, хто спілкується англійською у соцмережах, на форумах.

Його можна застосовувати для навчальних цілей. Додаток спеціалізується на визначенні жанрів письма, ідентифікує плагіат.

"Grammarly допомагає у трьох сферах: базова механіка (граматика, орфографія та структура речення), зрозумілість письма (усунення двозначності і т. ін.). І врешті частина, над якою ми досі працюємо – визначення контекстно залежних значень, гендерна чутливість та агресивний контекст висловлювань. У майбутньому додаток зможе підказувати, чи пасує той чи інший жарт вашому тексту", – розповідає Максим Литвин.

З міркувань збереження приватності, додаток зберігає лише ті тексти, які користувач вирішив відкласти. Розробники також аналізують, які із функцій Grammarly використовують підписники, а ті, що не виправдовують себе, видаляють.

Попри застосування технологій штучного інтелекту, сервіс не спрямований на те, щоб колись замінити людину. Навпаки, наголошують творці додатка, він покликаний допомагати людям.

"Grammarly – більше інструмент влади. Він робить людей сильнішими, а не замінює їх", – підсумовує Литвин.

Реклама:

Головне сьогодні