Prometheus запускає курс програмування для 5-класників. ВІДЕО

— 19 червня 2017, 11:49

Prometheus разом із вчителькою інформатики Людмилою Булигіною створив перший масовий відкритий онлайн-курс для шкіл "Алгоритми і проекти Scratch".

Програмування включено в обов’язкову державну програму інформатики, втім, в більшості українських шкіл, воно замінено вивченням текстових редакторів і презентацій, оскільки вчителі інформатики часто самі не вміють програмувати.

Курс "Алгоритми і проекти Scratch" повністю відповідає шкільній програмі інформатики для 5 класу і вчить дітей програмувати за допомогою яскравих відео, інтерактивних завдань та цікавих проектів.

Курс може використовуватися для вивчення програмування дітьми онлайн, але, в першу чергу, розрахований на його впровадження в навчальний процес шкіл.

Навесні цього року Prometheus провів випробування курсу "Алгоритми і проекти Scratch" в 30 сільських та міських школах Дніпропетровської області.

[L]У селищі Личкове, за 100 кілометрів від Дніпра, інформатику за сумісництвом мусив викладати вчитель історії: тепер учні тут можуть навчатися за відеолекціями і завданнями від відомого вчителя Політехнічного ліцею КПІ.

У Павлограді дітям так сподобалося навчатися програмуванню в новому форматі, що вони всім класом вирішили продовжити його вивчення вже після завершення навчального року.

У Дніпрі досвідчена вчителька викладала програмування вже декілька років, але за допомогою цього курсу змогла додати в навчальний процес вивчення програмування мікроконтролерів на базі Arduino: тепер діти вже в 5 класі створюють свій перший макет світлофора.

"Наша мета ­­– впровадити реальне викладання програмування у всі 17 000 українських шкіл. Уже провели дуже успішну апробацію в 30 сільських та міських школах Дніпропетровської області, а тепер відкриваємо курс і просимо людей допомогти нам у ролі волонтерів, щоб розповсюдити цей курс в їхніх школах і закладах, де навчаються їхні діти, по всій країні, – розповів співзасновник Prometheus Іван Примаченко.

Будемо вкладати в цей проект багато сил – думаю, його цілком реально масштабувати і таким чином дійсно змінити школи. Крім програмування хочемо за такою ж схемою запустити англійську і критичне мислення".

Безкоштовний онлайн-курс "Алгоритми і проекти Scratch" може бути легко впроваджений в будь-якій школі країни.

Тепер Prometheus формує волонтерську мережу, щоб допомогти в поширенні викладання програмування на всі школи України.

Долучитися можна, зареєструвавшись за посиланням.

Реклама:

Головне сьогодні