Папа Римський заборонив безглютеновий хліб для причастя

— 10 липня 2017, 14:17

Ватикан заборонив використовувати безглютеновий хліб під час Сятого Причастя, тому що додавання фруктів, цукру чи меду у хліб для Євхаристії є "серйозним зловживанням".

Папа Римський заборонив використовувати безглютеновий хліб під час Сятого Причастя. Фото ihradio.com

Заборона розповсюджується на 1,2 мільярда католиків у всьому світі, йдеться на The Independent.

На прохання Папи Римського кардинал Роберт Сара розіслав відповідного листа до єпископів.

Оскільки використання хліба й вина під час Причастя асоціюється із тілом і кров'ю Христа, будь-які додавання інших речовин у хліб сприймаються як порушення Євхаристійного таїнства його прийняття.

[L]"Єпископам, як головним розпорядникам таїнств Божих, довірено піклуватися про якість хліба та вина, які використовують під час Євхаристії", – йшлося у листі.

У зверненні кардинала також ішлося про те, що хліб повинен бути прісний, винятково пшеничний та свіжий. Крім того дозволено використовувати хліб із низьким рівнем глютену без будь-яких додавань.

За словами кардинала, заборона на безглютенову випічку була ініційована ще й тому, що останнім часом хліб для обрядів у церкві почали купувати просто у супермаркеті чи "навіть в інтернеті", а не виготовляти самостійно.

Інше уточнення стосувалося того, що вино повинно бути натуральним – із винограду й без домішок з різними іншими речовинами.

"Взагалі заборонено використовувати вино сумнівного походження", – йдеться у листі.

Реклама:

Головне сьогодні