Музеї науки і пропаганди, арт зони, освіта: У ВДНГ створили концепцію на 40 років

— 21 липня 2017, 12:03

Концепція розвитку ВДНГ на 40 років передбачає створення музею науки, освітніх центрів, арт-резиденцій, дитячих зон, виставкового центру, бізнес-кампусу та конференц-центру.

У ВДНГ створили концепцію на 40 років

Раніше заявлялося про створення на території ВДНГ музею монументальної пропаганди, повідомив керівник Національного комплексу "Експоцентр України" Євген Мушкін.

Зелена зона ВДНГ буде повністю збережена, навіть збільшиться. Житлової забудови не планується – обіцяє керівництво Експоцентру.

[L]ВДНГ поставив перед собою ціль вплинути на зростання рівня культурного капіталу всієї країни.

Євген Мушкін наголосив, що ВДНГ не планує залучати для втілення концепції бюджетні кошти. Необхідне фінансування керівництво комплексу збирається зібрати через державно-приватне партнерство методом бізнес-кейсів.

За його словами, інвестиції для втілення концепції розвитку ВДНГ на 40 років складуть від 170 до 350 мільйонів євро.

У ВДНГ заявляють, що не бояться планувати надовго, і загальний підхід до розвитку території називають "антикрихкістю", коли система, створена за рахунок окремих бізнес-кейсів, стає тільки сильнішою від непередбачуваних несподіванок майбутнього.

Нову концепцію розвитку ВДНГ на 40 років творці відзначили відкриттям на центральній алеї комплексу арт-об'єкту "Трансформація", який є символом особистісного розвитку.

Зелена зона ВДНГ буде повністю збережена, навіть збільшиться

Там також відкрито перше в системі Ощадбанку відділення самообслуговування, яке стало кроком до перетворення ВДНГ на територію, вільну від готівкових розрахунків.

ВДНГ не планує залучати для втілення концепції бюджетні кошти
Концепція розвитку ВДНГ на 40 років передбачає створення музею науки, освітніх центрів
Реклама:

Головне сьогодні