У Нью-Йорку дівчатам заборонили виходити заміж раніше 18 років

— 24 липня 2017, 15:30

У штаті Нью-Йорк жінкам підвищили мінімальний вік для одруження із 14 до 18 років, щоб уникнути ранніх примусових шлюбів.

У Нью-Йоркe жінкам підвищили мінімальний вік для одруження із 14 до 18 років. Фото anpet2000/Depositphotos

Дотепер Нью-Йорк лишався одним із трьох штатів США, де було дозволено шлюби 14-річним дівчатам без дозволу батьків. Інші два – Північна Кароліна та Аляска, йдеться на The Independent.

84% шлюбів національних меншин, зафіксованих у штаті протягом останніх десяти років, відбулися між неповнолітніми дівчатами та набагато старшими чоловіками.

[L]Ухвалені поправки до закону забороняють дівчатам одружуватися до 18 років, а у 17-річному віці вони потребуватимуть згоди батьків та суду на шлюб. Ця процедура має допомагати переконуватися, чи добровільно наречені йдуть на такий крок.

Крім того, зміни у законодавстві мають поліпшити ситуацію із низькою освіченістю представників нацменшин у штаті та вплинути на зменшення кількості випадків домашнього насилля.

Попередній закон, до якого внесли правки, датується 1929 роком. У ньому не йшлося про те, чи може суд втручатися у процес дозволу чи заборони на укладання шлюбу.

Разом із тим, він дозволяв дівчатам одружуватися із 14 років, а розлучатися не раніше 18. Поправки змінили цей підхід – якщо дівчина отримала усі дозволи у 17 років і вийшла заміж – розлучитися вона має право у тому ж віці.

Реклама:

Головне сьогодні