Комітет Ради хоче дати мільярд гривень на освіту – Співаковський

— 7 липня 2017, 18:14

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти хоче скерувати з держбюджету на освіту понад 1 млрд гривень.

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти хоче скерувати з держбюджету на освіту понад 1 млрд гривень. Фото ZaraMuzafarova/Depositphotos

Про це заявив у п'ятницю у Херсоні в.о. голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Олександр Співаковський, повідомляє Укрінформ.

"Ми розглядали (у Верховній Раді – ред.) два тижні тому законопроект №6600 щодо перерозподілу коштів Державного бюджету України, це відповідний профіцит, який виник після півріччя. Члени комітету захищають позиції вищої освіти, технікумів, коледжів, професійно-технічної освіти, шкіл. Ми пробуємо повернути понад 1 млрд гривень в освітню сферу", – розповів Співаковський.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав, реформа освіти, яка обійдеться у $3 мільярди, Україні зараз не по кишені, тож її пролонгуватимуть.

[L]Міністр освіти Лілія Гриневич заявляла, що до 2030 року на виконання закону "Про освіту" необхідно близько 87 мільярдів гривень.

"Про вартість закону важко говорити. Ця вартість розподілена на 12 років. Найбільша сума, яка додатково потрібна, це за 12-й рік навчання, але цей рік буде, згідно з законом, у 2029-2030 роках. Також, наприклад, там закладено підвищення зарплати вчителів, яке розподіляється на 5 років. Тобто ця загальна сума розписана на роки", – сказала Гриневич.

Гриневич додала, що ці кошти ще не погодженні Міністерством фінансів і з цього приводу відбуваються консультації.

Водночас, в МОНі уточнювали, що на реалізацію концепції Нової української школи – масштабної освітньої реформи – необхідно 3,47 млрд грн.

Реклама:

Головне сьогодні