Тут керують бабусі. Навіщо ресторан найняв шеф-кухарями жінок за 50. ВІДЕО

5546
19 серпня 2017

Коли у Джоді Скаравели померла мама, він дуже хотів, щоб на його кухні була італійка, яка готувала б пасту.

"Я хотів якогось комфорту", – пригадує Джоді. І він його отримав, йдеться у проекті 60 Second Docs.

Фото: Enoteca Maria

За гроші, які після смерті залишила мама, Джоді відкрив ресторан. Заклад назвав її іменем і запросив на роботу старших леді, які готують за власними домашніми рецептами.

Тепер у його ресторані щодня шеф-кухарями працюють бабусі з різних частин світу.

Фото: Daily Mail

Вони готують тут їжу за тими рецептами, за якими їхні мами готували для них.

Бабусі меню складають собі самі, власник їх ніяк не контролює.

"Ці леді є експертками. Вони є витвором своєї культури та суспільства, їхніх мам і бабусь. І все це вони приносять на стіл", – розповідає Джоді.

На першій кухні завжди готує італійка, на другій – жінка з іншої країни.

Зараз в ресторані працюють 25 бабусь з Аргентини, Сирії, Білорусі, Чехії, Польщі, Італії, Франції, Венесуели, Казахстану, Туреччини, Еквадору, Греції і навіть Японії.

Фото: media.yourdailydish.com

Є серед них навіть українка Алла Крещук, розповідає "Голос Америки".

Алла годує мешканців Нью-Йорка і українськими котлетами, і варениками.

"До мене долітають уривки розмов, які точаться за столами. Я почув, що майже за кожним столиком говорять про своїх мам, бабусь. Здається, люди подумки переміщаються в минуле і згадують дитинство", – каже Джоді. Це для цього дуже важливо.

powered by lun.ua