5-річний хлопчик не вміє читати. Мама пояснила, чому це не має значення

— 23 серпня 2017, 16:55

Стенд-ап комік та письменниця Крістал Лоуері викликала бурхливу дискусію у Facebook дописом про те, що вона не навчає свого 5-річного сина читати, натомість зосереджується на розвитку творчих, дослідницьких та комунікативних навичок своєї дитини.

"Не зрозумійте мене неправильно – ми читаємо йому книжки постійно. Ми уявляємо себе на шоколадній фабриці Віллі Вонки та у таємній кімнаті Гаррі Поттера. Ми навчаємо його насолоджуватися історіями, перевтілюватися у персонажів. Але ми не вчимо його читати самостійно. Він надто зайнятий іншим", – написала Крістал.

Серед навичок, яким у 5-річному віці навчає хлопчика мама, є вміння правильно займатися карате, будувати із Lego, танцювати, поводитися із собакою.

Жінка вважає, що здорове тіло знадобиться її синові протягом усього життя, тож стежити за ним потрібно починати із раннього дитинства.

[L]Крістал навчає малого, як поводитися зі своїми речами, наприклад, чому не можна лишати книжку під дощем.

5-річний хлопець вчиться бути творчим (малює власну книгу ілюстрацій), спостерігає за жуками та рослинами на подвір’ї. Він уміє перепрошувати і пробачати – брати відповідальність за свої помилки та приймати чужу недосконалість.

Але він не вміє читати.

"І навіть попри те, що восени він у перший день навчання прийде із нульовим рівнем читання, у його запасі буде дуже багато інших важливих речей. Уміння пробувати нове без страху до нього, заводити друзів, слухати і чути інших, вирішувати проблеми самостійно, концентруватися на завданнях", – пояснила Крістал.

На думку жінки, ці вміння не можна перевірити якимись стандартизованими тестами, проте у майбутньому саме вони впливатимуть на життя її дитини.

Реклама:

Головне сьогодні