Українець врятував від акули 20-річну дівчину з Австрії

— 8 серпня 2017, 10:48

52-річний підприємець з Ужгорода Михайло Волошин витягнув з моря на собі поранену дівчину, доки акула плавала навколо них.

52-річний підприємець з Ужгорода Михайло Волошин витягнув з моря на собі поранену акулою дівчину. Фото turprofi.com.ua

Порятунком 20-річної австрійки відзначився перший день відпочинку Михайла та його дружини у Марса-ель-Алам, йдеться на порталі "Турпрофі".

Подружжя прилетіло в Египет 5 серпня, відразу взяли відеокамеру і пішли разом з дружиною знімати риб.

Вони пірнали з пірсу і милувалися коралами. Неподалік від них плавала група туристів з Австрії, в тому числі 20-річна дівчина, яка поводилася неприродньо.

До місця, де плавали відпочивальники, зазвичай припливали дельфіни, яких акули уникають.

Проте цього разу там з'явилася акула, чим саме дівчина привернула її увагу, ніхто так і не зрозумів. Вона могла годувати рибок або спровокувати хижака якимсь іншим способом.

Акула швидко підплила і вкусила дівчину у ліву частину живота.

Акула швидко підплила і вкусила дівчину у ліву частину живота. Фото iLexx/Depositphotos

20-річна австрійка почала кричати, Михайло підплив, поранена вхопилася за нього. Чоловік витягнув дівчину, доки акула все ще не відпливала.

[L]Більше ніхто від акули не постраждав. Вже на суші дружина Михайла, яка пливла за ним, від пережитого стресу втратила свідомість.

Поранену дівчину, за даними персоналу готелю, відвезли в госпіталь Хургади.

У готелі міста Марса-ель-Алам також відпочивав Юрій Білецький, начальник частини пожежно-рятувальних робіт на водних об’єктах, працює в Київському гарнізоні 8 років.

Доки Михайло витягував дівчину із моря, Юрій організував евакуацію людей, які досі лишалися у небезпеці у воді, повідомляє Головне управління ДСНС України в м.Києві.

Чоловік оперативно оцінивши обстановку зрозумів, що місцеві рятувальники не застосовують жодних дій, тому Юрій скористався можливістю евакуації людей за допомогою рятувальних човнів.

Реклама:

Головне сьогодні