Дешево політати у ракеті на Землі та колонізувати Марс із 2022 року – Ілон Маск про плани на майбутнє

— 29 вересня 2017, 11:19

Засновник компанії SpaceX збирається почати колонізацію Марса у 2022 році, а поки пропонує використовувати створену для польотів на "червону планету" ракету BFR як транспорт на Землі.

Своїми планами на майбутнє Ілон Маск поділився на Міжнародному астронавтичному конгресі в Аделаїді, йдеться на The Mashable.

[L]Маск розповів, що для польотів у SpaceX створять ракету BFR висотою 106 метрів, діаметром 9 метрів, яка зможе перевозити вантаж до 150 тонн.

Розробники планують, що новий ракетоносій зможе забезпечити політ космічному кораблю висотою 48 метрів. У ньому збираються створити 40 кабін для астронавтів.

"У кожній такій кабіні зможуть влаштуватися по 2-3 людини, тож всього корабель зможе брати на борт близько 100 людей", – розповів Маск.

Йшлося також про те, що BFR можна буде використовувати по кілька разів, тобто колеги Маска попрацювали над зменшенням витрат на польоти в космос.

"Це безумство – створювати складні ракети, які знищуються після єдиного запуску", – додав Маск.

Ми почнемо будувати BFR через 6-9 місяців і досить впевнені в тому, впораємося за 5 років. У 2022 році ми плануємо виконати 2 вантажні польоти до Марса, а у 2024 році – 4 польоти двох вантажних і двох кораблів з астронавтами".

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on Sep 28, 2017 at 11:56pm PDT

Перші дві експедиції муситимуть підтвердити або спростувати наявність води на планеті. Також вони муситимуть підготувати первинну інфраструктуру для наступних етапів колонізації планети.

Із доповіді Маска зрозуміло, що винахідник планує використовувати нову ракетну технологію SpaceX для польотів на Землі.

За його словами, політ із будь-якої точки Землі не займатиме більше однієї години. Так, із Нью-Йорка в Шанхай можна буде прилетіти за 39 хвилин.

"Вартість одного місця повинна бути приблизно такою ж, як і повна вартість перельоту в літаку", – анонсував Маск.

Раніше засновник SpaceX у своєму Instagram виклав 5 відеосимуляцій польоту міжпланетного космічного корабля на Марс.

Mars City Opposite of Earth. Dawn and dusk sky are blue on Mars and day sky is red.

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on Sep 28, 2017 at 8:03pm PDT

Маск також уже встиг похизуватися, як виглядатиме скафандр для польотів в космос, розроблений SpaceX.

Реклама:

Головне сьогодні