#MeToo: у соцмережах набирає обертів кампанія проти сексуальних домагань

— 17 жовтня 2017, 14:04

Через скандал із сексуальними домаганнями голівудського магната і продюсера Харві Вайнштейна, десятки тисяч жінок ідентифікують себе як жертв сексуальних домагань чи нападів.

Про це пише "Голос Америки".

Фото: piotr_marcinski/Depositphotos

8 жовтня один із найвпливовіших продюсерів Голлівуду, Гарві Вайнштейн оголосив, що тимчасово залишає кіностудію The Weinstein Company.

Це сталося після гучної статті в The New York Times. Стаття розповіла про те, як оскароносний продюсер десятиріччями сексуально домагався та купував мовчання своїх жертв.

Впродовж останніх двох тижнів публічно про сексуальні домагання Вайнштейна розповіли Ешлі Джадд, Єви Грін, кінозірки Гвінет Пелтроу та Анджеліна Джолі, Кара Делевінь, зірка "Кримінального чтива" Розанна Аркетт, французька актриса Жюдіт Годреш.

Єва Грін публічно зізналася, що їй довелося фактично тікати від Вайнштейна, коли він чіплявся до неї під час ділової зустрічі в Парижі.

Пелтроу розповіла продюсер запросив до свого готельного номеру, буцімто на робочу зустріч, та зненацька повів її до своєї спальні "для масажу".

Харві Вайнштейн, фото: s.mind.ua

15 жовтня відома актриса Аліса Мілано написала у Twitter:

"Якщо ви постраждали від сексуального домагання чи нападу, напишіть "Я теж" у відповідь на цей твіт, ми побачимо реальний масштаб проблеми".

[L]Впродовж цих днів хештег ретвітнули більше мільйона разів, заявив представник Twitter виданню Hollywood Reporter.

До кампанії приєдналися також Леді Гага, Моніка Левінскі, і сенатор Елізабет Уоррен.

Гарві Вайнштейн – творець таких фільмів, як "Закоханий Шекспір", "Англійський пацієнт", "Володар перснів", "Банди Нью-Йорка", "Вбити Білла", "Читець", "Джанго звільнений", "Серпень: Графство Осейдж" та багатьох інших.

Реклама:

Головне сьогодні