15-річний шахіст із Києва став наймолодшим гросмейстером у світі

— 18 жовтня 2017, 17:50

На конгресі ФІДЕ, який відбувався у Туреччині, 15-річному Кирилові Шевченку присвоїли звання міжнародного гросмейстера.

Кирило Шевченко. Фото facebook.com/yevheni.kuzmenko

Про це повідомив у Facebook журналіст Євген Кузьменко.

Таким чином хлопець став наймолодшим гросмейстером у світі.

Кирило – киянин. Він є чемпіоном Європи з бліцу до 10 років, бронзовим призером чемпіонатів світу та Європи до 10 років.

Хлопець також має титул чемпіона України до 8 і 14 років.

[L]"У 9 років він виконав норму кандидата в майстри спорту. У 13 років – міжнародний майстер. Переможець великого опен турніру "Пфальц опен" і "Гран-прі Вірменії", – розплвів про Кирила тренер Володимир Баклан.

Всі гросмейстерські норми Кирило виконав ще у липні, привласнили звання, правда, тільки зараз, оскільки до цього не було конгресів ФІДЕ. Якщо брати історію наймолодших гроссмейстерів усіх часів і народів, Кирило займає 19 місце. Я займаюся з ним останні 4 роки. Мене підкуповує його любов до шахів і працьовитість".

ФІДЕ (фр. Fédération Internationale des Échecs, FIDE) — міжнародна організація шахістів. Була створена у Парижі 20 липня 1924 року під час проведення Літніх Олімпійських ігор.

До 1939 року шахова федерація займалася переважно організацією проведення Всесвітніх шахових олімпіад ("Турнірів націй") й чемпіонатів світу серед жінок (з 1927). З 1950 присвоює звання міжнародних гросмейстерів серед чоловіків, з 1976 — серед жінок.

Реклама:

Головне сьогодні