Чотирилапі в погонах: на Закарпатті обрали найкращого службового собаку України®

PROMOTED — 2 жовтня 2017, 13:20

Упродовж трьох днів, з 27 по 29 вересня, в Ужгороді тривали змагання службових вівчарок з усіх регіонів України і з-за кордону. Офіційним партнером Першого відкритого міжнародного чемпіонату Нацполіції з багатоборства кінологів став КЛУБ 4 ЛАПИ.

Собаки Національної поліції, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Державної пенітенціарної служби та іноземних правоохоронних структур змагалися у шістьох кінологічних дисциплінах: загальній підготовці, вибірці людини і речі, слідовій роботі, а також долали смугу перешкод і затримували порушників.

Породою-фаворитом серед чотирилапих на службі є німецька вівчарка. Однак змагання показали, що все частіше залучають і бельгійських вівчарок (малінуа). Не дарма: вони активніші, фізично витриваліші і мають міцну нервову систему. Бельгійці особливо вправні у затриманні порушників.

Чемпіонат зібрав 36 німецьких і бельгійських вівчарок. А географія змагань вийшла на міжнародний рівень, залучивши учасників зі Східної Європи.

"Змагання із чотирилапими колегами з Європи стимулює українських службових собак підвищувати рівень. А отже наступного разу можна сподіватися на ще кращі результати. Це розвиває навички собак з різних силових структур, що робитиме їхню роботу ефективнішою. Приємно відзначити, що приїхали учасники з Луганщини і Донеччини", - кажуть організатори чемпіонату.

Третє місце посів пес Форс з інструктором Сергієм Головком з запорізької поліції.

А найкращим серед українських учасників став службовий вівчар Лорд з Національної гвардії України. Зі своїм кінологом Павлом Малим з Львівщини вони вибороли срібло.

Перемогу здобув поліцейський собака з Чехії на прізвисько Кім разом зі своїм інструктором Патріком Томінкою.

Підготовка чотирилапого чемпіона потребує постійних тренувань, ретельного догляду і правильного раціону. Тому призери у кожній з дисциплін і переможці у загальному заліку отримали не лише кубки, грамоти і медалі, а й запаси сухих кормів від КЛУБ 4 ЛАПИ.

"Це український продукт безкомпромісної якості. І ми за неї відповідаємо. Наприклад, за результатами цих змагань найкращим поліцейським собакою став вівчар з Запоріжжя. Він у відмінній формі. Вихованці кінологічного центру у Запорізькій області харчуються кормами КЛУБ 4 ЛАПИ близько 8 років. Те, аби наші песики були на одному рівні з європейськими колегами і мали міцне здоров’я, важливо для усієї країни", - говорить Юрій Ковалюк з КЛУБ 4 ЛАПИ.

Минулого року чемпіонат серед українських службових собак Закарпатська поліція проводила у Мукачевому.

5 історій чотирилапих у погонах з Першого відкритого міжнародного чемпіонату Національної поліції України з багатоборства кінологів читайте тут. Повний фоторепортаж дивіться на сторінці КЛУБУ 4 ЛАПИ у Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні