Священик навернув. На Прикарпатті відкрили дитмайданчик за кошти від здачі сміття

— 23 жовтня 2017, 12:52

У селищі Більшівці Галицького району Івано-Франківської області відкрили дитячий екомайданчик, який з’явився завдяки сортуванню відходів.

Фото ugcc.if.ua

До розподілу сміття селян навернув настоятель храму Різдва Христового Василь Завірач, який три роки проповідував необхідність сортування.

У листопаді у селищі Більшівці з'явилися контейнери для роздільного збору відходів, повідомляло місцеве видання "КУРС".

[L]Під час церковної екологічної ініціативи було встановлено 11 майданчиків (по 5-6 контейнерів) для роздільного збору ПЕТ-пляшок, паперу, картону, світлого та темного скла для того.

"Від початку року було зібрано понад 5 тисяч кілограмів ПЕТ-пляшок, скла та макулатури. За виручені кошти навесні посадили плодові дерева біля школи, дитячого садочка та церкви, а зараз виготовили екомайданчик – каруселі та гойдалку-балансир", – йдеться у повідомленні прес-служби Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Керівник Бюро УГКЦ з питань екології Володимир Шеремета, сподівається, що майданчик принесе радість дітям і стане для них доброю мотивацією, аби ще активніше долучитись до роздільного збору відходів і "більш дієво свідчити свою віру в Бога та любов до рідного краю".

Фото ugcc.if.ua
Фото ugcc.if.ua
Фото ugcc.if.ua
Фото ugcc.if.ua
Реклама:

Головне сьогодні