Журналістка з Японії померла від перевтоми на роботі

— 5 жовтня 2017, 16:54

31-річна журналістка суспільного мовника Японії NHK Міва Садо померла від постійного переробітку.

Фото IxMaster/Depositphotos

Трагічна подія відбулася влітку 2013 року, йдеться на The Guardian.

Протягом двох місяців жінка працювала над висвітленням виборів до Токійської Столичної Асамблеї та Палати Радників Японії.

Вона відпрацювала понаднормово 159 годин і померла від серцевої недостатності через три дні після голосування.

Мовник NHK організував службове розслідування за фактом смерті співробітниці. Воно тривало майже рік. Результати оприлюднили лише на початку жовтня 2017-го.

У NHK пояснили, що так довго не оприлюднювали висновки інспекторів, тому що не розголошувати історію Садо просили її родичі.

Згідно з результатами, журналістка раптово пішла з життя через надмірний переробіток.

[L]Вона витримала 28 робочих днів поспіль, під час яких працювала по 12 годин. У цей період вона мала відпочинок в сукупності 2 дні.

Цей випадок не є особливим, мовник вважає, що журналісти працюють понаднормово, коли доводиться висвітлювати вибори та надзвичайні ситуації.

Смерть від переробітку має свій термін у японській мові – кароші.

Японці показують свою старанність на роботі, постійно лишаючись після завершення трудового дня. Окрім серцево-судинних захворювань, що спричинюють смерті від робочого виснаження, йдеться також про суїциди.

The Guardian наводить статистику, що протягом 2016 року понаднормова робота стала приводом для 2 тисяч самогубств. Один із 5 працівників перебуває у зоні ризику раптово піти з життя через втому від переробітку.

Реклама:

Головне сьогодні