У Відні чоловіка в костюмі акули оштрафували за законом заборони нікабу

— 9 жовтня 2017, 17:13

Австрійська поліція виписала штраф чоловіку, одягненому в костюм акули, відповідно до нового закону про заборону носити бурку та нікаб у громадських місцях.

Австрійська поліція виписала штраф чоловіку, одягненому в костюм акули. Фото heute.at

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на австрійське видання Heute.

Чоловік у костюмі акули стояв біля нового магазину електроніки McShark ("shark" англійською – "акула") у Відні, роздаючи рекламні буклети.

До нього підійшли поліцейські і попросили зняти голову акули. Коли він відмовився, йому виписали штраф у розмірі 150 євро.

Фото nachrichten.at

Поліція підтвердила, що чоловіка оштрафували, бо спочатку він відмовлявся знімати голову акули.

Нагадаємо, з 1 жовтня в Австрії заборонили носити елементи одягу, які повністю затуляють обличчя.

[L]Крім бурки (паранджі, що закриває все тіло і голову, а для очей має невеликий проріз або сітку) та нікабу (головного убору, який залишає відкритими тільки очі), у громадських місцях жінкам заборонено носити медичні та клоунські маски, балаклави та респіратори.

У Норвегії хочуть заборонити хіджаб та нікаб у дитсадках, школах та університетах, тому що він ускладнює спілкування між учителями й учнями.

Раніше стало відомо, що у німецькій Баваріїможуть заборонити жінкам носити хіджаб та нікаб у держустановах, школах, університетах, на виборчих дільницях, за кермом – скрізь, де зовнішній вигляд людини може бути способом її ідентифікації.

У вересні 2011 року такий крок зробила Франція, ставши першою країною Європи, яка на офіційному рівні заборонила публічно носити нікаб.

У Бельгії аналогічну заборону запровадили того ж року. Скандали із відмовою в громадянстві мусульманкам у Швейцарії набули розголосу уже у 2016-му році.

На хвилі офіційних обмежень мусульманського одягу в Європі у 2011-му, неприємні інциденти траплялися й у США, наприклад, коли у жінок у закритому одязі не пустили до парку атракціонів у Нью-Йорку.

Реклама:

Головне сьогодні