Чоловіку, який жорстоко вбив собаку на замовлення, дали 3 роки за ґратами

— 23 листопада 2017, 10:47

Жовтневий районний суд Харкова визнав винним 51-річного раніше судимого харків'янина, який у липні 2017 року на замовлення убив вівчарку.

Фото anpet2000/Depositphotos

Чоловіка визнали винним у жорстокому поводженні з тваринами (ч. 1 ст. 299 КК України), повідомляє Прокуратура Харківської області.

Суд, додавши частково не відбуте покарання за вчинену раніше крадіжку, призначив зловмиснику 3 роки і 4 місяці позбавлення волі.

У липні цього року 40-річний мешканець Новобаварського району Харкова найняв місцевого п'яничку для вбивства своєї собаки та навіть видав знаряддя злочину – молоток.

Винагородою за вбивство стала пляшка горілки.

[L]Виконавець тримав вівчарку за ошийник та бив по голові молотком.

Одна з сусідок почула скавчання тварини. Жінка вийшла на вулицю і побачила жахливу картину.

Вона викликала зоозахисників та поліцію.

На жаль, врятувати вівчарку не вдалося.

За висновками експертного дослідження смерть собаки настала в результаті черепно-мозкової травми від ударів молотком.

Нанесені рани спричинили тяжкі страждання тварині перед смертю.

Господар собаки так і не зміг зрозуміло сформулювати причину, чому вирішив позбавитися тварини та ще й у такий жахливий спосіб.

40-річного замовника убивства собаки суд визнав винним у підбурюванні та пособництві в знущанні над твариною (ч. ч. 4, 5 ст. 27, ч. 1 ст. 299 КК України) та призначив йому покарання – 3 місяці арешту.

Не погодившись із занадто м'яким вироком, прокуратура оскаржила рішення суду першої інстанції в апеляції, наполягаючи на більш суворому покаранні.

Реклама:

Головне сьогодні