Науковці винайшли перший корисний алкоголь із тофу – сачі

1888
30 листопада 2017

Під час виробництва соєвого сиру тофу доводиться позбуватися великої кількості сиворотки.

Сир тофу. Фото tycoon/Depositphotos

На перший погляд нічого такого, але ця рідина може засмічувати довкілля, особливо коли мова йде про кисневе виснаження води, повідомляє The Independent.

Щоб добро не пропадало і нікому не шкодило, науковці Національного університету Сінгапуру створили з нього випивку.

Три місяці знадобилося професорові Ліу Чао Кван та його аспірантці Чуа Джан Йонг, щоби створити новий напій сачі.

Сачі у науковців з'явився після тривалого процесу бродіння та висвітлення жовтуватої рідини до світлого напою, схожого на вино.

До сироватки з тофу вони додали цукор і дріжджі. Сачі солодкий на смак, має м'який аромат та вміст алкоголю 8%.

Однак крім приємного смаку, науковці наголошують на ще одній перевазі напою – користь для здоров'я.

Оскільки тофу виготовляють із сої, сир переймає багато корисних речовин, які містяться у ній. Сироватка тофу є джерелом кальцію.

Ліу Чао Кван стверджує, що сачі здатен зробити кістки людини міцнішими, серце здоровішим, та ще й від раку захистить.

Напій можна зберігати протягом 4 місяців. Науковці працюють над тим, щоб збільшити термін придатності без застосування консервантів.

powered by lun.ua