На Закарпатті директорка школи вдарила учня по обличчю. ВІДЕО

— 13 грудня 2017, 17:51

На Закарпатті прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом побиття учня директором школи.

Фото sabphoto/Depositphotos

29 вересня 2017 року в селі Верхня Грабівниця Воловецького району директорка Сегедій Наталія вдарила одного із учнів Пастушенко Ярослава , повідомляє прокуратура Закарпатської області.

За інформацією відомства, директорці інкримінують правопорушення, передбачене ч.1 ст.137 КК України (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей).

[L]За нього передбачено покарання у виді штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів (до 2210 гривень) або обмеженням волі на термін до 3 років, або позбавленням волі на той самий період, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Ярослав розповів на відео, він із друзями грав у "доганялки" на перерві, а після початку уроку до класу зайшла директорка Наталія Федорівна і вдарила його по обличчю.

Школяр розповів, що у нього пішла носом кров, а потім почала боліти голова.

Класна керівничка допомогла йому зупинити кров з носа ватним тампоном, намочила ганчірку й приклала хлопцеві до чола.

Під час уроку директорка школи повернулася до класу й покликала хлопчика. У розмові з ним вона наголошувала, що він не має нікому розповідати про те, що трапиться – інакше він та всі його рідні сядуть за ґрати.

Удома Ярослав не розповідав, чому повернувся зі школи з розбитим носом. Але 5 ночей поспіль, за словами бабусі хлопчика, дитині снилися нічні кошмари.

Про побиття стало відомо після того, бабуся почала цікавитися, що трапилося того дня.

Факт побиття підтверджували батьки школярів, які були поруч під час інциденту. Неофіційно випадок підтвердили й учителі.

За даними юриста Сергія Гартінгера, директорка школи намагалась підкупити Ярослава (обіцяла хлопчику шоколад, якщо той зізнається, що нібито все придумав), а потім почала цькування.

"То накричить на нього, то лає при всіх. Все би нічого, та от дитина відмінник навчання й поведінки, староста класу… На єдине запитання про її ставлення до даної ситуації відповідає однаково: "Не зможете довести", – написав Гартінгер у Facebook.

Гартінгер також повідомив, що директорка, щодо якої порушена справа, пішла на лікарняний.

Реклама:

Головне сьогодні