Пентагон витратив $22 мільйони на таємну програму дослідження НЛО. ВІДЕО

— 18 грудня 2017, 15:11

Пентагон всерйоз зайнявся вивченням НЛО, запустивши "Програму з розширеного визначення повітряних небезпек", на яку витратили $22 мільйони.

Проект діяв із 2007 року, йдеться на The New York Times.

Учасники цієї програми досліджували усі повідомлення про виявлення НЛО. Проектом керував Луїс Елізондо.

У жовтні 2012 року Елізондо пішов у відставку, програму припинили фінансувати, але йому вдалося домогтися розсекречення трьох відеозаписів над якими секретно працювали науковці.

Разом із тим, стало відомо, що протягом наступних 5 років програма все ще працювала.

Секретна програма Пентагону почала роботу за дорученням представника Демократичної партії з Невади Гаррі Ріда. Він також був сенатором США і дуже цікавився різними космічними феноменами.

[L]"Програму з розширеного визначення повітряних небезпек" фінансував друг Ріда, мільярдер Роберт Бігелоу, який тепер співпрацює з NASA у проекті створення космічних кораблів, що транспортуватимуть людей.

У травні цього року Бігелоу розповідав, що абсолютно переконаний в існуванні НЛО та їхніх візитах н землю.

Рід та Бігелоу також долучалися до аналізу відео, записаного Американськими військово-повітряними силами. На цьому записі було видно овальний летючий об'єкт, який переслідував два американські винищувачі F/A-18°F біля берегів Каліфорнії.

Гаррі Рід розповів, що завжди пишався цією програмою: "Мені не прикро чи незручно, я не почуваюся винним. Я думаю, що це хороша річ, яку мені вдалося втілити. Я зробив те, чого до мене ніхто й ніколи не робив".

Астрофізик Технічного університету Массачусетса Сара Сігер, апелюючи до тверджень працівників програми Пентагону, заявила, що не всі об'єкти, походження яких фахівці не можуть поснити, обов'язково є інопланетними істотами.

Зображення mik38/Depositphotos

Інженер NASA Джеймс Оберг, який написав понад 10 книжок про дослідження космічного простору, також неоднозначний у своїх висновках, вказуючи на те, що люди часто приписують таємничість просто незвичним звуковим об'єктам або світловим явищам.

Пентагон офіційно підтвердив існування програми, яка займалася дослідженням НЛО, однак у відомстві наполягають, що вона офіційно припинила свою діяльність у 2012 році.

"Її відклали через більш нагальні проблеми, які потребували пріоритетного фінансування", – пояснив представник Пентагону Томас Кроссон.

Однак Луїс Елізондо продовжує наполягати, що єдине, що закінчилося у 2012 році – це фінансування Пентагону, насправді ж робота продовжилася.

Реклама:

Головне сьогодні