В Одесі депутати перевдяглися у піонерів для "комуністичного корпоративу"

— 26 грудня 2017, 15:03

Депутати Одеської міської ради від партії Геннадія Труханова "Довіряй справам" переодяглися у піонерів і відзначили новорічний корпоратив у комуністичному стилі.

Фото зі святкування виклав на Facebook член осередку ВО "Свобода" в Одесі Олександр Вінницький.

Юрист із Одеси Сергій Стерненко зауважив, що на святкуванні також був секретар міської ради Олег Бриндак, який вносив проект рішення про скасування декомунізації.

В Україні діє закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Згідно з ним, правоохоронці можуть проводити профілактичні бесіди, накладати адмінштрафи або вносити відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань у випадку, коли побачать людей, які публічно носять комуністичну чи нацистську символіку.

[L]До забороненої символіки входять не лише гімн, гебр, прапори та гасла, але й зображення, а також різні пам'ятні знаки діячам Компартії і радянської влади, назви вулиць, міст та інших адміністративних одиниць.

Згідно із законом, виготовлення, поширення та публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, в тому числі у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР, інших союзних та автономних радянських республік по всій території України, карається обмеженням волі до 5 років, або позбавленням волі на той самий термін з конфіскацією майна або без.

Ті самі дії, вчинені представником влади, або вчинені повторно, або організовані групою, або з використанням ЗМІ, караються позбавленням волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без.

Нагадаємо, у червні 2017 року правоохоронці змусили киянина Дмитра Дульського зняти футболку з написом "СССР" і знаком серпа і молота.

Реклама:

Головне сьогодні