56% салатів краще не подавати до столу – моніторинг Держспоживчої служби

— 28 грудня 2017, 12:08

В Україні відбувся моніторинг санітарно-епідеміологічного благополуччя та безпечності харчових продуктів.

Фото Khasuist/Depositphotos

Держпродспоживслужба Києва відібрала продовольчі та непродовольчі товари і передала проби для досліджень до найкращих акредитованих лабораторій столиці, йдеться на сайті відомства.

Всього вилучили 2627 зразків продукції, з яких 15% – непродовольчі товари та 85% – продовольчі.

Серед продовольчих товарів найбільшу невідповідність мають: 56% салати; 18,6% м’ясо птиці; 14,1% ковбаси.

[L]У непродовольчих товарах: 46,2% світлові прилади; 41,7% іграшки для розвитку дитини; 32,2% дитячі м’які іграшки.

"В Україні діє нова програма моніторингу у сфері санітарно-епідеміологічного благополуччя та безпечності харчових продуктів, на яку в бюджеті на поточний та наступний рік виділено – 124 млн грн. Такий моніторинг проводиться в кожній області України", – розповів голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Упродовж 2017 року служба не допустила до продажу близько 425 тон недоброякісних харчових продуктів, більше 245 одиниць непродовольчих товарів, накладено 229 штрафних санкцій на суму 1183503 гривень та було направлено до суду 34 адміністративні позови.

Реклама:

Головне сьогодні