Ініціатори флешмобу #MeToo отримали звання "Людина року" від журналу TIME

— 6 грудня 2017, 17:00

Людей, котрі відкрито виступили проти сексуального домагання, започаткувавши флешмоб #MeToo, журнал TIME номінував "Людиною року".

Це визнання руху, який представляє людей, здебільшого жінок, які розпалили всесвітню дискусію про сексуальні домагання і напади.

TIME назвав їх "The Silence Breakers" (Ті, хто розбив тишу).

"Ці люди почали революцію відмови, збираючи сили день за днем, за минулі два місяці їхній колективний гнів миттєво спровокував і приніс шокуючі результати, – йдеться в поясненні журналу. Майже кожного дня звільняли якогось керівника, магнатів скинули на землю, ікони зганьбили. У деяких випадках почали кримінальні провадження".

Нагадаємо, флешмоб #MeToo почала 15 жовтня відома актриса Аліса Мілано:

"Якщо ви постраждали від сексуального домагання чи нападу, напишіть "Я теж" (MeToo) у відповідь на цей твіт, ми побачимо реальний масштаб проблеми".

Вона зробила це у відповідь на публічні зізнання ряду кінозірок про сексуальні домагання одного з найвпливовіших продюсерів Голлівуду Гарві Вайнштейна.

Про його домагання розповіли Ешлі Джадд, Єви Грін, кінозірки Гвінет Пелтроу та Анджеліна Джолі, Кара Делевінь, зірка "Кримінального чтива" Розанна Аркетт, французька актриса Жюдіт Годреш та інші.

Єва Грін публічно зізналася, що їй довелося фактично тікати від Вайнштейна, коли він чіплявся до неї під час ділової зустрічі в Парижі.

Пелтроу розповіла, що продюсер запросив до свого готельного номеру, буцімто на робочу зустріч, та зненацька повів її до своєї спальні "для масажу".

[L]Вперше про Ванштайна розповіли у статті в The New York Times.

Там йшлося про те, що оскароносний продюсер десятиріччями сексуально домагався та купував мовчання своїх жертв.

З публічних зізнань зірок флешмоб розрісся до світового явища, який піднімає питання сексуальних домагань.

Реклама:

Головне сьогодні