Федеральна рада Швейцарії заборонила варити раків живцем

— 11 січня 2018, 17:33

На засіданні 10 січня Федеральна рада Швейцарії внесла правки до законодавства у галузі ветеринарії.

Фото Iaroslava/Depositphotos

Зміни, перш за все, стосуються сприяння гуманному ставленню до тварин, йдеться у викладених висновках на порталі новин Бундесрату.

Члени виконавчої ради затвердили Постанову про захист тварин та Регулятор забою та контролю м'яса. Зміни набудуть чинності з 1 березня 2018 року.

Згідно з поправками, живих раків та омарів більше не можна перевозити у льоді чи крижаній воді. Перш ніж зварити рака, його потрібно оглушити.

Поправки до законодавства забороняють кидати живих раків в окріп.

[L]Організатори виставок чи спортивних заходів мають потурбуватися про те, щоб за тваринами доглядали компетентні люди.

Відповідальність за добробут тварин цілком покладається перш за все на їхніх власників. Під час виставок втомлених тварин власники обов'язково мають забирати в окрему кімнату.

Люди, які займаються розведенням і продажем цуценят, відтепер повинні обов’язково вказувати свою адресу й контактні дані, а також походження собак у рекламних оголошеннях.

Таким чином автори змін намагаються подолати незаконне ввезення тварин із-за кордону в Швейцарію. Ба більше, поправки роблять жорсткішими вимоги до реєстрації тварин у спеціальній базі.

Федеральна рада Швейцарії також заборонила використовувати спеціальні звукові пристрої, які перешкоджають гавкоту собак.

Підприємцям, які продають клітки та інші засоби транспортування тварин, потрібно вказувати, для яких видів пристосовані ці засоби. Ця умова передбачає захист тварин від надто малих кліток.

Крім того, регулятор зобов'язав людей, чиї тварини безнадійно мучаться від хвороб чи поранень присипляти їх та унормував відповідні умови "евтаназії".

Реклама:

Головне сьогодні