Де здати батарейки і макулатуру? Мапа пунктів прийому вторсировини по Україні

— 25 січня 2018, 11:10

Інтерактивна мапа сміттєзвалищ поповнилася новим сервісом, який визначає розташування найближчого пункту прийому вторсировини у регіонах України.

Фото AksanaT/Depositphotos

Загалом на мапі відображено понад 700 пунктів на всій території України з контактними даними, повідомляє прес-служба Мінекології.

На карті також вказана класифікація видів вторинної сировини, яку там приймають (батарейки, люмінесцентні лампи, макулатура, пластик, скло і тощо).

Найбільше таких об’єктів зареєстровано у Києві (119), на Закарпатті (75), а також на Харківщині (84) та Дніпропетровщині (37).

Для переходу до мапи сміттєзвалищ, натисніть на зображення

"Ми розраховуємо, що зібрана в одному місці інформація про пункти приймання вторсировини дозволить залучати все більше громадян до роздільного збирання сміття. Це вкрай актуальна тема, враховуючи не лише наші зобов’язання перед ЄС, але й весь той негативний вплив, якого зазнає природа і самі люди через неправильне поводження із відходами", – прокоментував міністр екології Остап Семерак.

За словами Семерака, Київ "продукує" за рік майже 1,5 млн тонн сміття, з якого утилізується лише п’ята частина.

[L]"Змішані відходи – це сміття, а зібрані роздільно є ресурсами. Наприклад, 1 тонна макулатури зберігає від вирубування близько 20 дерев", – додав Семерак.

Щоб знайти необхідний об’єкт, потрібно під зображенням інтерактивної мапи сміттєзвалищ знайти "Пункти прийому вторсировини".

Позначення на карті змінять свій колір на синій, тоді треба серед них обрати найближчий пункт прийому.

Новий сервіс працює у тестовому режимі, але вже зараз дозволяє користувачам вносити корективи до розміщеної інформації у випадках, коли пункт приймання вторсировини не було виявлено за вказаною адресою або контактна інформація є неточною.

Крім того, користувачі мають можливість додавати інформацію про нові пункти приймання вторинної сировини, які з’явилися у їхньому населеному пункту, але не вказані на мапі.

Реклама:

Головне сьогодні