За розбещення неповнолітніх гімнасток лікаря в США засудили до 175 років в'язниці

— 25 січня 2018, 13:20

Колишнього лікаря національної збірної США з гімнастики Ларрі Наасара засудили до 175 років в’язниці.

Він домагався неповнолітніх спортсменок, пише ВВС.

Скрін з відео Daily Mail

У суді виступили аж 156 його жертв. Вони виросли і наважились говорити.

Суд слухав розповіді спортсменок 7 днів. Їх розповіді були дуже схожими.

Лікар викликав дівчаток до себе для терапевтичних процедур. Замість того, щоб допомогти їм подолати фізичний біль, позбавляв цнотливості.

Деякі були настільки юними, що лише через багато років усвідомили, що відбулося.

Серед них є золоті олімпійські призери Алі Райзман і Джордін Уібер.

Лікар в тюремній робі сидів лише за кілька метрів від жінок, які свідчили в суді.

Кожна дивилася йому в обличчя і розповідала, що пережила.

"Яка цінність маленької дівчинки? Яка цінність дівчинки?" – риторично питала кривдника Рейчел Денхолландер, одна з перших, хто наважився говорити.

"Мені ніхто не вірив, ніхто не хотів слухати. Жертвам заткнули рот, їх залякували, їм сказали, що вони проходять медичні процедури і знову посилали на прийом до доктора Нассара, де їх знову домагалися", – додала Рейчел.

За її словами, деякі дівчата скаржились адміністрації Університету Мічигану, але від них відмахувались.

За результатами перевірки 2014 року виш припинив з лікарем співпрацю на три місяці, але Нассар продовжив приймати пацієнтів аж до 2016 року, коли його звинуватили публічно.

Медик визнав свою провину у сексуальних домаганнях щодо 10 гімнасток.

"Мої почуття не порівняються з болем, травмою та емоційним спустошенням, які відчуваєте всі ви. Немає слів, які могли б описати, як я шкодую про те, що трапилось", – сказав спортсменкам.

Після свого зізнання Нассар написав судді листа. Переконував, що дівчата сфабрикували звинувачення, щоб заробити гроші і славу.

"Я був хорошим лікарем і домігся непоганих результатів, а пацієнти, які тепер виступають проти – ті ж люди, які раніше мене хвалили і повертались на процедури знову і знову", – писав медик.

Вибачення лікаря суддя назвала нещирими, і додала, що тепер він решту життя проведе за гратами.

"Ви так і не усвідомили, що саме скоїли. Я б не дозволила вам навіть приглядати за моїми собаками", – сказала суддя Розмарі Акіліна.

Після того, як суддя оголосила вирок, зал вибухнув оваціями.

[L]Виявилось, що федерація гімнастики США розірвала стосунки з цим лікарем через нарікання на його професійні якості ще в 2015 році, але зробила це тихо.

Після публічних звинувачень у 2016 році його арештували і звинуватили у сексуальних стосунках з неповнолітнім. А потім засудили ще й за зберігання дитячої порнографії на комп'ютері на 60 років.

Олімпійських комітет США оголосив, що проведе незалежне розслідування секс-скандалу, щоб зрозуміти, як Нассар міг поводитись з дітьми так довго.

Ректор Університету Мічиган Лу Анна Саймон уже подала у відставку.

Реклама:

Головне сьогодні