Instagram-натхення: Це дівча зі "скляним волоссям" навчить вас цінувати унікальність

— 18 лютого 2018, 10:30

Безлад на голові часом буває у всіх. Хтось приборкує його миттям волосся, хтось шапкою, наприклад із написом "bad hair day".

А от 7-річна Шила Медісон, яка мешкає в Мельбурні, що у Австралії, живе з ним постійно.

Дівчинка має унікальне генетичне захворювання – "синдром нечесаного волосся" (англійською uncombable hair syndrome), який також має іншу назву "прядене скляне волосся" (spun glass hair). Таких людей, як Шила, всього близько сотні у світі, пише today.com.

За даними Національного інституту здоров'я США, при цьому захворюванні волосся дуже світле, сухе та ламке, не росте вниз, а стирчить із шкіри голови у декількох напрямках, формуючи безлад.

Мама дівчинки Селеста Калверт-Йен розповідає, що дитя народилося зі звичайним пушком, але з трьох місяців волосся почало змінюватися.

Шила помітила, що вона відрізняється від інших дітей приблизно у віці 4 років, коли увага з боку однолітків та дорослих стала їй дошкуляти. Люди інколи без дозволу торкаються її волосся, озвучують образливі та грубі коментарі.

Проте друзі та родина постійно повторюють Шилі, що її зачіска неповторна і красива, а тому дитина полюбила свою унікальність.

"Як була маленька, то Шила часто казала нам, що вона, як єдиноріг – дуже особлива і унікальна. Це зворушувало до сліз", – каже жінка.

Тепер, коли батьки Шили знають про синдром, вони активно розповідають про нього іншим.

"Більшість людей схильні вважати, що ми жартуємо, але ми кажемо "просто погугліть і ви побачите це", – уточнює Селеста.

Вранішні розчісування тривають у цій родині 10-20 хвилин. Хвостики, бантики та шпильки Шила рідко використовує, бо вони додатково травмують шкіру.

З часом стан волосся у дівчинки має покращитися і можливо навіть стане зовсім нормальним у підлітковому віці, а поки сім'я почала документувати свій досвід через пости у мережі Instagram, щоб поділитися тим, наскільки особливим є життя з "синдромом нечесаного волосся".

"Шила вже не відчуває себе самотньо або ізольовано, і за це ми дуже вдячні, – каже її мама. – Є інші у світі, такі як вона, і тепер вона це знає".

Реклама:

Головне сьогодні