Лижниця обійшла правила Олімпіади і провалила змагання. Як це вийшло? ВІДЕО

— 21 лютого 2018, 11:04

33-річна американка Елізабет Суейні, що на Олімпійських іграх у Пхьончхані представляє Угорщину, обійшла правила змагання й посіла останнє місце у змаганнях з лижного фрістайлу.

Елізабет Суейні. Фото businessinsider.com

Жінка виявилася непрофесійною лижницею, а на Олімпійські ігри она потрапила, обійшовши систему відбору спортсменів, йдеться на The Denverpost.

Річ у тім, що для потрапляння на Олімпіаду, учасник має взяти участь у кількох міжнародних змаганнях, але обов’язково опинитися не нижче 30 сходинки у рейтингу переможців.

Елізабет Суейні брала участь у спортивних змаганнях із 2013 року, але тільки в тих дебуло менше 30 конкурентів.

Цього разу Суейні мала зробити кілька стрибків та трюків у хафпайпі, але вона просто покаталася й підстрибнула на початку дистанції.

"Я просто намагалася зробити все можливе, аби презентувати Угорщину настільки добре, наскільки можу. Я хотіла б надихнути угорців на те, щоб вони займалися лижним фрістайлом", – розповіла Суейні.

Суддя змагань Стіл Спенс розповів, що Суейні їздила на чемпіонати з хафпайпу, де брали участь 24, 25, 28 спортсменів. Деякі з них падали і не завершували змагання, тож Суейні займала часом і не останні місця.

Правда до 2016 року вона виступала за Венесуелу. А після інциденту в Угорській федерації лижного спорту заявили Суейні готувалася до Олімпіади та фінансувала свою участь сама.

[L]Цього разу лижниця отримала 30 балів, учасниця, що посіла передостаннє місце – 43, але вона впала під час заїзду.

Раніше йшлося, що 43-річний лижник Герман Мадрасо з Мексики у 15-кілометровому забігові для чоловіків на Олімпіаді в Пхенчхані фінішував останнім, але все одно переміг.

Схоже, Елізабет Суейні вирішила повторити подвиг "летючого невдахи", британця Майкла Едвардса (Едді Орел), відомого своїми невдалими стрибками з трампліну.

У 1988 році він взяв участь у зимових Олімпійських іграх в Канаді.

Тоді Едвардс вперше представляв британців на зимових Олімпійських іграх у стрибках з трампліну та прославився тим, що був не тільки абсолютно не підготовлений до таких складних змагань, а й не мав належного екіпірування та спонсорської підтримки.

Окуляри з величезними лінзами і рідкі вусики ще більше підкреслювали його комічний образ горе-лижника.

Своє прізвисько (Едді Орел) отримав, бо ледь тримався на лижах, а в польоті був схожий на еквілібриста, розмахував руками і ногами, щоб зберегти рівновагу.

У 1989 році на змаганнях в Інсбруку Едвардс впав і отримав перелом ключиці. Кваліфікацію на наступну Олімпіаду він не пройшов і більше ніколи не брав участь в Олімпійських іграх.

Реклама:

Головне сьогодні