Осуд та неповага? Фотограф документує, як люди реагують на надмірну вагу

— 21 лютого 2018, 12:00

Чи справді людей з надмірною вагою засуджують та стороняться?

Це вирішила перевірити фотограф Хейлі Морріс-Кафієро, яка вже восьмий рік знімає себе в оточенні незнайомців.

Чи справді людей з надмірною вагою засуджують та стороняться?

У 2010 році фотограф, яка страждає від гіпотиреозу (гормонального збою щитовидної залози) та розладів харчування, спробувала зробити автопортрет на Таймс-сквер. Тоді вона помітила, що чоловік поряд з нею, замість того щоб теж фотографуватися, дивиться на неї з осудом.

Хейлі вирішила провести соціальний експеримент: встановлювати камеру на тринозі в будь-якому публічному місці та сфотографувати себе за звичайними справами, як то розмова по телефону чи поїдання морозива.

Хейлі вирішила провести соціальний експеримент
У публічних місцях вона розмовляла по телефону чи поїдала морозиво

Вона ніколи спеціально не одягалася, бо не хотіла привертати увагу, та ніколи не робила нічого, щоб спровокувати погляд людей.

Після публікації перших світлин Морріс-Кафієро отримала багато коментарів. Люди стверджували, що для уникання таких поглядів їй варто почати займатися спортом, більш ретельніше підбирати одяг та носити макіяж.

Це надихнуло Хейлі продовжувати серію, але робити те, що їй порадили інтернет-користувачі. Хоча жінка намагалася покращити себе на очах інших, реакція була однаковою.

Жінка намагалася покращити себе на очах інших
Наприклад, займалася спортом

"Я не роблю це з гніву. Я вважаю це соціальним експериментом. Це різновид сенсуалізму, – пояснює фотограф. Я думаю, це барометр суспільства".

[L]Серія, яку жінка скомпілювала в книгу "Wait Watchers", викликала певні суперечки в інтернеті, оскільки не всі підтримують претензії фотографа.

На думку багатьох коментаторів, незнайомі люди не завжди реагують негативно саме на Хейлі, вони можуть просто цікавитися фотокамерою чи чимось поза кадром.

А які ваші думки щодо цього проекту?

Реклама:

Головне сьогодні