Чоловік відсудив $390 тисяч, бо на роботу замість нього взяли жінку

— 22 березня 2018, 13:43

Офіційний представник служби транспорту Австрії Пітер Францмайр довів у суді, що його піддали дискримінації на підставі статі.

Фото: The Local

Замість нього на керівну посаду призначили жінку, пише Newsweek.

Справа розпочалася у 2011 році, коли політична діячка Австрії, яка очолювала соціал-демократичну партію, Доріс Бюрес вирішила об'єднати два відомства. Для цього вона мала обрати нового менеджера.

[L]На цю посаду претендували три висококваліфікованих людини. Урсула Зехнер, яка очолювала рельсовий регулятор Schienen-Control, у результаті обішла двох інших заявників-чоловіків.

Францмайр, чию заявку оцінили на 0,25% вище, ніж у Зехнер, подав позов до суду за дискримінацію на підставі статі.

Згідно рішення суду чоловіку мають виплатити компенсацію розміром 390 тисяч доларів. Це – різниця у заробітній платі, яку він міг би отримати, якби був на новій посаді, а також компенсація морального збитку.

Федеральний Адміністративний суд Австрії постановив, що "вочевидь, з самого початку Зейхер віддавали більшу перевагу, ніж іншим кандидатурам".

Доріс Бюрес, яка наразі є однією з трьох виконуючих обов'язків президента Австрії, заявила, що призначення "було здійснено у встановленому законом порядку". Вона сподівається, що таке рішення суду не викликає питань щодо заохочення просування жінок на високі посади.

Реклама:

Головне сьогодні