Facebook заблокував збір коштів на лікування 14-річної українки. Через санкції

Українська правда. — 11 квітня 2018, 14:56

Українка Вероніка Хоменко має важке ускладнення після щеплення проти туберкульозу. Вакцина знищила кісткову тканину ноги і пошкодила 2 хребця.

Коли Вероніці було 5 років, їй зробили операцію у німецькій клініці.

Проте рік тому виявилося, що прооперована нога відстає в рості від здорової, тож дівчинці знову потрібна операція у німецькій клініці.

Вартість хірургічного втручання складає 26 тисяч євро. Батькам Вероніки, Андрію і Олені, вже вдалося зібрати 3 тисячі євро.

Переказ необхідно зробити до 28 травня. Щоб прискорити процес зборів грошей, Андрій організував кампанію у Facebook. У цьому йому допоміг друг з США.

Лише за кілька днів за допомогою цієї кампанії вдалося зібрати 1 тисячу євро.

Але після цього Facebook заблокував сторінку збору пожертвувань і повідомив, що поверне всі гроші донорам.

Фото Андрій Хоменко

Чоловік звернувся у техпідтримку, де йому пояснили, що кампанію заблокували тому, що користувач, на користь якого збиралися гроші (тобто на батька дівчинки) підпадає під санкції США.

При цьому Андрій має українське громадянство, а друг, який допомагав створити фандрейзінг – американець.

Cкрін AIN.UA

На прохання пояснити таку ситуацію, агент техпідтрики відповів:

"Ми не можемо вжити заходів щодо цього питання".

Скрін AIN.UA

"Уважно вивчивши всі причини, з яких збір пожертвувань міг бути видалений, ми дійшли висновку, що єдиний пункт, який міг би у теорії використаний у цьому випадку – це те, що "персональний збір пожертвувань призначений для відправки коштів в країну, на яку накладено всеосяжні санкції згідно із законодавством США.

Хоча Україна не згадується в жодному з санкційних списків США, я можу припустити, що юридичний відділу компанії (Facebook УП.) міг помилково записати всіх моїх співгромадян у свої внутрішні блек-листи", написав Андрій у відкритому листі-зверненні до засновника Facebook Марка Цукенберга з проханням розгянути цей випадок.

Родина все ще сподівається, що Facebook відреагує на ситуацію.

Станом на 11 квітня залишилося 47 днів, щоб знайти ще 23 тисячі доларів.

Знайти інформацію про те, як допомогти родині і пожертвувати гроші, можна ТУТ.

Реклама:

Головне сьогодні