Ми ділимо з близькими друзями усе. Навіть мозкові хвилі – дослідження

— 19 квітня 2018, 11:00

Вчені давно знають, що люди обирають друзів, які схожі на них за віком, расою, релігією, соціоекономічним статусом, рівнем освіти, політичними симпатіями, красою і навіть силою рукостикання.

Нове дослідження припускає, що корені дружби тягнуться ще глибше, ніж науковці уявляли, пише New York Times.

Фото: pinkcandy / Depositphotos

Вчені дослідили, що мізки близьких друзів реагували дивовижно подібними способами, коли вони дивилися серію коротких відео: ті ж падіння і підйоми уваги та розсіяності, ті ж сигнали нудьги тощо.

У людей, які не було близькими товаришами, такого не було.

Так вчені довели, що можуть передбачити, наскільки сильно двоє людей між собою зв’язані за допомогою сканування їхнього мозку.

[L]"Мене вразила виняткова величина подібності серед друзів. Результати були переконливішими, ніж я могла подумати", – каже Керолін Паркінсон, вчена з Каліфорнійського університету.

"Думаю, це неймовірно геніальна робота. Вона припускає, що друзі нагадують один одного не лише поверхнево, але й у багатьох структурах їхнього мозку", – вважає біосоціолог з Єльського університету Ніколас Хрістакіс.

Дослідження показує, що дружба – це щось більше, ніж просто спільні інтереси. Це щось, що ми називаємо хімією.

Доктор Паркінсон розповідає що дослідження – це перший крок, і тепер вона з колегами працюватиме над тим, щоб зрозуміти, що ця подібність в реакції нейронів означає.

Реклама:

Головне сьогодні