В Україні хочуть заборонити підготовку мисливських собак до вбивств тварин

— 26 квітня 2018, 10:34

Зоозахисники закликають Верховну Раду України законодавчо заборонити підготовку собак до полювання методами притравлі на живих тваринах, у тому числі – диких.

Фото UAnimals

Закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження" забороняє примушувати одних тварин нападати на інших, крім випадків використання собак мисливських порід, інших ловчих звірів та птахів для полювання.

"Зараз по всій Україні продовжують працювати десятки притравочних станцій, де мисливських собак навчають вистежувати і вбивати тварин", – пише на своїй сторінці у Facebook співачка Христина Соловій.

[L]Вона також додає, що для притравочних станцій лисицям, борсукам і навіть ведмедям виривають ікла і кігті.

Щоб тварини не втекли, їх запускають у штучні нори для симуляції полювання. Їх віддають на ростерзання собаці під споглядання мисливця.

Після нападу собак, тварин заліковують і знову використовують у якості тренажеру для вбивства. І так до тих пір, поки ведмідь, чи лисиця просто не помирає.

З цієї причини зоозахисна ініціатива UAnimals та Комітет проти притравлі закликає підписати петицію про заборону на законодавчому рівні притравлю собак в Україні.

Наразі петицію підписали більше 6 тисяч людей.

Попередня петиція про заборону діяльності притравочних мисливських станцій в Україні набрала понад 14 тисяч підписів і продовжує активність.

Нагадаємо, така заборона уже прописана у законопроекті Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу)".

17 квітня його не ухвалили в першому читанні не назбиралась достатня кількість голосів.

Реклама:

Головне сьогодні