Припинити арешти курців коноплі у громадських місцях закликав мер Нью-Йорка

— 24 травня 2018, 11:42

Нью-Йоркський міський голова вимагає від головного департаменту поліції у місті припинити арештовувати людей, яких піймали на курінні марихуани у громадському місці.

Фото JANIFEST / Depositphotos

Про це пише CNN.

Згідно з діючими правилами, поліція у Нью-Йорку має право арештувати за куріння марихуани у громадському місці.

Міський голова Білл де Блазіо запропонував внести зміни до такої наркополітики, і замість арешту видавати повістку до суду.

За цим запитом поліція вже створила робочу групу, яка розглядає зберігання та куріння коноплі у громадських місцях, щоб дотриматися справедливих норм, вирішити проблеми громади та сприяти громадській безпеці.

[L]Ця робоча група працюватиме протягом місяця.

Крім того, на заклик Білла вже відреагував окружний прокурор Манхеттену. Він пообіцяв, що припинить переслідування у справах про зборону куріння марихуани з 1 серпня.

Комісар поліції Нью-Йорку також погоджується з цим. За його словами, поліція не повинна арештовувати тих, хто не несе загрози для громадської безпеки.

Минулого року поліцейські у Манхеттені більше 5500 разів арештовували людей за куріння або зберігання невеликої кількості марихуани.

За федеральним законодавством США марихуана є незаконною речовиною.

Такі штати, як Нью-Йорк, декриміналізували її. Це означає, що тепер вживання коноплі у рекреаційних цілях – це правопорушення, а зберігання невеликої кількості – не є злочином.

Медична марихуана у Нью-Йорку легальна, але курити її не можна.

Реклама:

Головне сьогодні