Лубутен відстояв екслюзивне право на червону підошву

— 13 червня 2018, 12:21

Першу пару відомих жіночих туфель на червоній підошві Крістіан Лубутен створив у 1993 році, використавши червоний лак для нігтів своєї асистентки.

А через 25 років він підтвердив своє ексклюзивне право на такі підошви жіночих туфель.

Про відповідне рішення суду Європейського союзу повідомляє BBC.

Фото: ilsole24ore.com

Суд визнав, що червоний колір може бути фірмовим торговим знаком.

"Захист червоної підошви як товарного знака Christian Louboutin закріплений Європейським судом.

Червоний колір, нанесений на підошву взуття на високих підборах, є міткою, яку Christian Louboutin використовує протягом багатьох років", – йдеться у заяві дизайнера.

Судова справа тягнеться з 2012 року, коли голландська мережа магазинів vanHaren представила колекцію взуття Fifth Avenue з туфлями-човниками з червоними підошвами.

[L]Лубутен заявив, що це незаконне використання елемента його товарного знаку, законодавчо захищеного у країнах Бенілюксу.

З ним погодився Гаазький окружний суд. У 2014 році компанія подала апеляцію і справу спрямували до Європейського суду.

Фірма наполягала, що в Лубутена не може бути ексклюзивного права на червоні підошви, бо за законами ЄС "форма товару, що надає йому значної вартості, не визнається елементом торговельної марки на території ЄС".

"Індустрія моди і предметів розкоші буде задоволена цією перемогою Лубутена, зокрема бренди, які покладаються на конкретні кольори, колірні комбінації або знаки, розміщені на їхній продукції як логотип", – сказав партнер юридичної фірми Stevens & Bolton Елейн О’Харе.

Реклама:

Головне сьогодні